Gezocht: koper met hart voor club en stad…


Als je centen te veel hebt en je wilt daar zo snel mogelijk vanaf moet je een voetbalclub kopen. Nee, dat heb ik niet zelf verzonnen, maar dat is wat ik ‘insiders’ in diverse voetbalpraatprogramma’s al sinds jaar en dag hoor beweren.
Nu schreef ik zelf onlangs een wat cynische column over het feit dat onze plaatselijke FC al een tijdje ‘in de etalage’ ligt, maar dat neemt niet weg dat ik wel degelijk hoop dat er uiteindelijk tóch iemand – mét centen teveel dus – opstaat die serieus heil in FC Dordrecht ziet.
Waarom ik dat hoop? Simpel… Dordt is en blijft gewoon een voetbalstad (dat is het altijd geweest) en ik geloof echt dat er op en rond dit eiland nog altijd een potentieel publiek bestaat voor een avondje ‘gedurfd’ profvoetbal in een klein maar, in de toekomst hopelijk wat aantrekkelijker stadion. Ik voel gewoon dat dit mogelijk is omdat ik me de tijden nog herinner (en da’s echt niet zo héél lang geleden) dat het stadionnetje aan de Krommedijk nog regelmatig prettig gevuld was.
Volgens mij is overname nog de enige optie die resteert om FC Dordrecht een toekomst te verschaffen. Op dit moment past Hans de Zeeuw op de winkel en het valt me op dat hij vanuit vele hoeken zo nu en dan stevig ‘om de oortjes’ krijgt; het voetbalwereldje kent immers vele, niet zelden rancuneuze betweters en opportunisten. 
Maar wat je ook van De Zeeuw mag vinden, feit is dat hij zich tot dusver door niemand gek heeft laten maken en dat hij de FC, ook in deze moeilijke tijden, met veel kunst- en vliegwerk overeind weet te houden. Ik hoop (én gun hem dat ook oprecht) dat hij een serieuze investeerder vindt die de BVO niet louter als handelshuis of ‘ego-speeltje’ ziet, maar die óók hart heeft voor de club en de vele voetbalminnaars die deze stad wel degelijk herbergt.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s