Wandelen met Vincent Mentzel


Hoe leer je Dordt en de Dordtenaren nou écht kennen? Journalist Kees Thies heeft op die vraag een pasklaar antwoord… namelijk door die stad, op zo veel mogelijk plekken te bewandelen.
Thies mag het zeggen, want al bijna elf jaar schrijft hij een dagelijkse column voor AD De Dordtenaar en op z’n minst de helft van de inmiddels 3000 pennenvruchtjes die hij inmiddels voor deze krant produceerde, kwam tot stand dankzij wandelingen op dit eiland.
,,En als je dan óók nog eens iemand mee op sleeptouw neemt, dan zie je die stad ineens door hele andere ogen. Dat levert altijd weer nieuwe, frisse inzichten en vermakelijke dialogen op’’, zo stelt Thies.
In het kader van ‘Dordrecht 800 jaar stad’ ging Thies met diverse prominente Dordtenaren aan de wandel op verschillende plekken in de stad. Dat leverde de podcast ‘Het Bewoonde Eiland’ op, waarvan u vanaf dit moment wekelijks een nieuwe aflevering kunt beluisteren of – misschien wel mooier nog -kunt méé- of ná-wandelen.

Hieronder de link naar aflevering 3, een wandeling met fotograaf Vincent Mentzel:

Aflevering 3 – Vincent Mentzel – HET BEWOONDE EILAND

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s