Een dubieus conflict in De Gravenhorst


Er hangt momenteel een rotsfeer in De Gravenhorst, dat ooit te boek stond als het gezelligste ‘bejaardenhuis’ van Dubbeldam en omstreken. Dit alles is een gevolg van een zich al jaren voortslepend conflict tussen het stichtingsbestuur (de verhuurder, zeg maar) en de stichting De Gravin (huurder dus) die in een gelijknamige recreatieruimte binnen de Gravenhorst voor een beetje gezelligheid zorgt. In De Gravin kunnen de bewoners bijvoorbeeld een kaartje en een biljartje leggen en ook vinden er allerlei activiteiten plaats die de onderlinge samenhang (ja, óók in de buurt) versterken. Alleen dreigt daar nu een einde aan te komen, omdat het bestuur van de Gravenhorst die ‘lastige’ mensen van het Gravin-bestuur liever kwijt dan rijk is. De bewoners lijden ernstig onder dit conflict, maar durven er niet openlijk over te praten uit angst voor represailles van de verhuurder. Die wil namelijk – en kennelijk met instemming van de gemeente – de welzijnsorganisatie Contour De Twern naar binnen schuiven. Tikkie dubieus lijkt me, omdat De Twern de missie heeft om van de Gravin een soort Dubbeldams wijkcentrum te maken, vooral gericht op zaken als jongerenproblematiek en schuldhulpverlening. Op zich niks mis mee, maar volgens mij nou niet bepaald geschikt voor De Gravin, dat vanouds toch écht en vooral een huiskamerfunctie voor de bewoners had en heeft. Trouwens… ook niet geschikt voor Dubbeldam waar, gezien het karakter van die wijk, nauwelijks behoefte is aan dergelijke activiteiten. Tevens lijkt het me wat dubieus dat er bij De Twern iemand werkt die tegelijkertijd in het bestuur van De Gravenhorst zetelt. Die persoon, straks dus zowel huurder als verhuurder, ‘haalde’ dus in feite zichzelf naar binnen. Bedenkelijk is het ook dat haar eigen zoon (géén senior) in de uiteindelijk toch voor ouderen bedoelde Gravenhorst woont. Dat voelt, laat ik het voorzichtig zeggen, allemaal wat eh… ‘Limburgs’ aan. Benieuwd hoe de verantwoordelijk wethouder Heijkoop tegen deze driedubbele pettenconstructie aankijkt. Ik kom er vast op terug.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s