Circus Royal hóórt gewoon bij dit eiland


Never a dull moment met de Teutjes… dát was mijn eerste gedachte toen Tonie Teutenberg me, vele maanden geleden alweer, vertelde dat hij plannen had voor een grootse comeback van het welbekende Circus Royal. ,,Liefst deze Kerst nog’’, vertelde hij er bij. ,,Ik ben me momenteel suf aan het werken om het voor elkaar te krijgen… tent, acts, overleg met allerlei instellingen. Geloof me, dit gaat lukken.’’
Ik reageerde enthousiast. Niet voor niets noemde ik Tonie en zijn vader Joop in een column (dat was in 2013) ‘Dordts cultureel erfgoed’ en ik zou het écht geweldig vinden als Circus Royal, zo tegen het einde van dit jaar weer als vanouds voorstellingen mag verzorgen voor héél veel mensen op en rond dit eiland. Circus Royal, of beter gezegd Tonie en Joop, horen bij Dordt als Johan en Cornelis, de Grote Kerk, de Cuypjes en het Drierivierenpunt.
Op de Facebookpagina van Tonie lees ik louter vrolijke reacties op het mogelijke vooruitzicht van een Circus Royal ‘twee-punt-nul’ en ik verwacht dan ook dat Tonie & co de tent vele malen gaan uitverkopen. En ja, ik weet dat pa Joop niet meer de áller-jongste is, maar kan me er nu al ernstig op verheugen om vader en zoon nog één keer samen op een podium te zien staan met hun legendarische muzikale act. Ik kan niet beloven dat ik het dan droog hou.
En ja, ik weet heus wel dat Tonie en Joop in het verleden – laat ik het netjes zeggen – in hun soms moeizame relatie met de autoriteiten, nog wel eens een bochtje afsneden. Maar ach… het zij ze, acht jaar na dato (en volledig schuldenvrij), vergeven toch? Maandag gaat Tonie, samen met de marktmeester, alvast het een en ander opmeten op het Europaplein, waar ook de volledige Dordtse pers is opgetrommeld. Beetje demonstratief, want eh… de vergunning moet er officieel nog komen. Typisch Teut… never a dull moment.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s