Zuidpolder


red-de-Zuidpolder
Een ochtendwandelingetje door Zuidpolder. Wat kan een zelfopgelegde journalistieke opdracht toch therapeutisch werken. Het is best leuk hoor op die redactie… fijne collega’s, prima ‘AH to go’ om de hoek en ook de koffie is, na enige training, best wel binnen te houden. Maar een eenpersoons excursie naar Zuidpolder wint het toch altijd. Verse lucht. Streling voor zintuigen. Zie ik daar nou een hert in de verte of staat er al een aannemer te meten?
Genieten nu het nog kan, want de kans dat hier op een dag veel huizen staan is zeer wel aanwezig. Omdat de bouw van woningen in Dordt achter schijnt te lopen bij de vraag en omdat het stadsbestuur eventuele toekomstige inwoners graag meer variatie wil in het woningaanbod wil bieden en omdat er vooral behoefte schijnt te zijn aan ruimere huizen in een landelijke omgeving, wordt al sinds jaar en dag driftig naar schaarse groene bouwplekjes op het eiland gezocht. En toen liet een iets te ver uit koers gefietste wethouder zijn oog op Zuidpolder vallen. In 1997 sprak het publiek zich hier al eens over uit en maar liefst zeventienduizend Dordtse burgers zeiden onomwonden ‘Nee. Niet doen!’.Over een week of twee gaan de lijsttrekkers nog maar eens over dit ‘stemgevoelige’ onderwerp met elkaar in debat. Publiek mag daar niet bij zijn. Zelfs niet die paar direct betrokken polderbewoners. Zij voelen zich al een jaar of twaalf als kalkoenen  in november en moeten nu afwachten wat de krant daags na de bijeenkomst over dat debat publiceert. Jawel, want wij van de pers mogen op die bewuste zaterdag wél komen. En ik beloof u dat wij nauwgezet, integer en objectief verslag zullen uitbrengen van alles wat daar die bewuste middag gezegd wordt. Dat geldt ook voor eventuele ‘draaikonterij’ en ‘dansen om hete brij’. Natuurlijk zijn wij erbij. Bij discussies over hete hangijzers, ook al is het aan een verre vooravond van verkiezingen, kunnen stemmen gewonnen en verloren worden. En juist daarom is het schandalig dat de Dordtse burger hier niet welkom is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s