Beste Arno Brok,


Nog even en dan komt u naar ons prachtige Dordrecht en via deze weg wil ik u nu alvast hartelijk welkom heten. Ik las op een paar websites dat men het over het algemeen jammer vindt dat u de gemeente Sneek, dat na een fusie met vier andere gemeenten straks op zal gaan in een nieuwe, nog naamloze grote stad in de Friese Zuidwesthoek, gaat verlaten. U heeft zelfs al een soort fanclub waarvan de leden beloofd hebben u op z’n minst eens paar jaar op ons eiland te komen begroeten. Er waren ook wel een paar minder vriendelijke reacties, maar die hadden over het algemeen vooral te maken met de emoties die nu eenmaal gepaard gaan met de opheffing van een gemeente. Bij ons kennen we dat gevoel wel, want er zijn nog altijd Dubbeldammers die op het standpunt staan dat ze indertijd door Dordt geconfisqueerd zijn en ook in het voormalige Heerjansdam kijken ze nog altijd met een argwanend oog naar slokop Zwijndrecht. Ik heb u natuurlijk ‘gegoogled’. U vindt dat vast niet erg, want u wordt natuurlijk wel vaker ‘gegoogled’. Daar voel je niks van en dat heb je toch al gauw in een openbare functie. Zo schreef een inwoner van Sneek op een lokale site dat de stad er in uw ambtsperiode absoluut op vooruit is gegaan en veel mooier is geworden. Mooier? Dat willen wij óók! Iemand schreef: ‘Zodra de bouw-stofwolken bij de rondweg zijn opgetrokken komt er een prachtige entree van Sneek naar voren.’ Das nou ook toevallig: Da’s precies waar wij naar smachten. U komt hier trouwens écht op bekend terrein, want ik las dat Sneek tijdens uw ambtsperiode zo’n beetje voortdurend op de schop lag. ’t Is niet te geloven: dat hebben wij óók. En dan dat gezeur over dat theater in Sneek dat zo lang op zich laat wachten. Precies: daar wachten we hier ook op..

CineSneekIk las trouwens ook ergens dat u eerder al gepasseerd zou zijn voor het burgemeesterschap van Leeuwarden. Is dat waar? En klopt het ook dat u gesolliciteerd had naar de functie van Commissaris van de Koningin in Friesland We zijn toch geen derde keus hè, mijnheer Brok? Anders eet ik die speciaal voor u gekochte Brokkingtaart gewoon zelf op. Ik zal het door de vingers zien als u een bioscoopzaaltje meeneemt. Cine Sneek heeft er zes toch?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s