Heijsman durft te dromen


dordtstadionVoorzitter Ad Heijsman van FC Dordrecht is een dromer. Hou me ten goede: ik bedoel dat in de meest positieve zin van het woord. Ik heb namelijk een zwak voor mensen die durven dromen. Heijsman droomt van een nieuw stadion voor zijn club en ik hoop, voor hem en voor alle mensen die FC Dordrecht een warm hart toedragen, dat die droom op een dag verwezenlijkt wordt. Ik denk ook dat de droom van Ad Heijsman op realiteitszin gestoeld is. Waarom ik dat denk?
Omdat dat de club FC Dordrecht al sinds jaar en dag op verstandige wijze bestuurd wordt, omdat de bestuursmensen bij de club eigenlijk noot gekke dingen doen en zich niet laten meeslepen in de vaak op drijfzand gebaseerde wetten en gebruiken in het betaalde voetbal. FC Dordrecht is een (redelijk) gezonde club met bescheiden en dus gezonde ambities. Bij de club voelt men goed aan dat er in Dordrecht en de omgeving om dit eiland heen méér te halen is (en méér gehaald moet worden) op zakelijk en sportief gebied.
Volgens mij is dat goed aangevoed, al zullen de grootste criticasters ongetwijfeld met argumenten op de proppen komen dat de aantrekkingskracht die de club uitoefent op supporters, potentiële sponsors en voetballende groeibriljantjes tot dusver niet denderend is en dus ook niet kan en zal groeien. Ik denk daar anders over: voetballiefhebbers uit Dordrecht en de regio zullen hun weg naar de club uiteindelijk wel weer weten te vinden op het moment dat FC Dordrecht weer gaat meespelen om prijzen. Nee, ik heb het nog niet eens over een eventuele promotie naar de hoogste afdeling, maar simpelweg over het kunnen meedraaien in de bovenste regionen van de één-na-hoogste divisie. Ik haal me de tijden nog goed voor de geest dat de supporters massaal naar de Krommedijk trokken, want er was zo nu en dan aan succes te ruiken. Succes lonkt stadiongangers, maar ook zakenmensen (waaronder mogelijke sponsors) en uiteindelijk (via de weg die euro heet) ook nog eens goeie spelers. Succes is een trein waar iedereen graag op springt. Machinist Heijsman houdt de dodemansknop goed vast. Ik vertrouw dat wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s