Ik twitter, dus ik besta…


twitter-follow-meTwitteren. Ik doe er aan mee, vrij fanatiek zelfs, al is het alleen maar om te weten waar mijn 14-jarige dochter uithangt. Niet dat ze in zeven sloten tegelijk loopt, maar ze twittert nu eenmaal nog fanatieker dan ikzelf, dus ik weet meestal of ze de fietstocht naar school weer zonder kleerscheuren is doorgekomen, of dat ze thuis achter de thee zit. Maar daarom twitter ik niet hoor, al is op de hoogte blijven van de gemoedstoestand en verblijfplaats van je naasten leuk meegenomen, vooral als je lange dagen op de redactie doorbrengt. Maar waarom twitter ik dan? Is het status om te laten zien dat ik veel ‘followers’ heb? Nee, niet echt. Leuk als je wat aandacht krijgt, maar mijn vrouw vroeg me laatst bij wie van die followers ik om drie uur ’s nachts kan aankloppen voor een slaapplek en een boterham als mijn huis is afgebrand. Toen bleef alleen zij over en zij woont nu eenmaal in hetzelfde huis, dus als dat afbrandt wordt het toch voorlopig hotel Stoepzicht. Ik twitter omdat het in mijn vak als dorpsjournalist reuze handig is om in 140 leestekens te peilen wat er zoal leeft en speelt op mijn eiland. En aangezien ik op mijn beurt weer een aantal mensen en instanties volg die, net als ik, bovenop het nieuws zitten, of van alles en nog wat iets vinden, doe ik daar als redacteur en columnist van deze krant mijn voordeel mee. Dus leve twitterende raadsleden, twitterende wethouders, twitterende collega’s, twitterende middenstanders, politiemensen, voorlichters en betweters. Twitter is het dorpscafé en ik hou nu eenmaal van een dorpscafé. Probleem is dat ik in het café ook wel eens gewoon lekker zit en alleen luister en kijk naar anderen. En dat doe ik op twitter soms ook. Even niks te melden. Sorry followers als ik jullie teleurstel.

k.thies@ad.nl of @keesthies

Eén reactie

  1. In de korte periode dat ik twitter weet ik nu dat dit een onomkeerbaar medium is. Het moet zich nog ontwikkelen.
    Twitter wordt nog teveel misbruikt voor allerlei non-informatie. Ik hoef niet te weten wat iemand van plan is om te gaan eten en/of dat hij of zij gaat afwassen maar wil ik graag een mening hebben over een bepaald onderwerp. .In de loop van de tijd zal er echt wel een zekere etiquette ontstaan. Maar ik volg je Kees ! Ditmaal mis ik je gezouten of ongezouten mening maar ik weet zeker dat ik binnenkort weer een echte twitteropinie van je krijg……En anders lees ik je columns in de Dordtenaar wel…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s