Hebben Dordt en Mediamarkt nog behoefte aan elkaar?


MediamarktDie beloofde Mediamarkt in Dordt laat lang op zich wachten. Ik vraag me trouwens af of deze electronicagigant nog steeds geïnteresseerd is in de uitslag van het al veel te lang uitgelopen pokerspel tussen de eigenaar van het pand en de gemeente. Waarom niet lekker naar Dordtse Kil III, naar de Woonboulevard, naar gebouw De Holland of naar dat half afgebrande pand van de Keuringsdienst in Sterrenburg? Dat zou ik denken als ik een hoge pief bij dat bedrijf was.  Intussen is het leegstaande complex een schandvlek voor de stad geworden en zijn de half gesloopte catacomben veranderd in een soort clubhuis voor junkies en dronkelappen.
Even terugkomend op dat potje poker: ik kan niet kaarten en zit ook niet aan die bewuste speeltafel dus ik heb geen flauw benul waarom het allemaal zo lang moet duren. Wat ik wel weet is dat het mij en héél veel van mijn stadsgenoten inmiddels de neus uitkomt. Hier moet iemand een knoop doorhakken en wel héél snel.
Trouwens: heeft Mediamarkt nog wel belangstelling voor Dordt? Ik denk het niet eens meer. Voor twee winkels in de binnenstad maakt een eventuele komst van Mediamarkt naar deze stad inmiddels al niet meer uit: It’s Electronics en Prijstopper (de Dordtse vestigingen bevinden zich schuin tegenover elkaar aan de Visstraat) moesten afgelopen week hun deuren sluiten omdat het moederbedrijf Impact Retail diep in de problemen zit en inmiddels uitstel van betaling heeft aangevraagd. Het moederbedrijf kan de concurrentie met ketens als Mediamarkt en BCC niet langer aan. Da’s voor  de twee Dordtse dochters opmerkelijk, want de dichtstbijzijnde BCC bevindt zich in Barendrecht en voor Mediamarkt moeten Dordtenaren vooralsnog naar Rotterdam. Blijkbaar doen we dat ook behoorlijk massaal. Voor een paar tientjes minder en, toegegeven, véél meer keus, pakken we net zo makkelijk de auto richting Rotjeknor (óók op zondag) met als gevolg dat Dordtse winkeliers het moeilijk hebben. Gevolg: weer twee lege panden erbij in het toch al steeds fletser wordende winkelaanbod in de binnenstad. Bij Mediamarkt hebben ze al lang de conclusie getrokken dat Dordt een buitenwijk van Rotterdam is.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s