Arriva rijdt de kantjes er vanaf


BumpSinds de smadelijke ondergang van ons ouwe gemeentelijk vervoersbedrijf, zorgt Arriva sinds 2006 in deze stad voor het busvervoer. Het is er sindsdien niet beter op geworden. Zo legde de provincie Zuid-Holland Arriva enkele jaren geleden een geldsanctie op wegens wantoestanden, waaronder het massaal uitvallen van ritten en enorme vertragingen. Ook was er de afgelopen jaren veel gezeur en gedoe over te hard scheurende, chagrijnige, gestreste of ronduit onbeschofte chauffeurs, mede als gevolg van hoge tijdsdruk en het ontbreken van airco tijdens de afgelopen warme zomer. En nu parkeren te chauffeurs dan weer te ver van de stoeprand, met als gevolg dat vooral oudere mensen de enorme kloof tussen bus en stoeprond niet meer kunnen overbruggen. Het matig functioneren van Arriva is niet alleen pijnlijk voor de stad, maar ook voor een aantal wél toegewijde chauffeurs. Dat zijn voor een deel diezelfde mensen die vroeger de Dordtse gemeentebussen naar tevredenheid bestuurden en die nu het mikpunt van alle frustraties worden. Zij moeten zich momenteel moeten voelen als Mario Been. Je wilt wel betere resultaten, maar het gaat gewoonweg niet. En nu is er wéér iets aan de hand. Arriva besloot namelijk onlangs om buslijn 1 op te heffen en da’s bitter voor onder andere bewoners van zorgcentrum De Gravenhorst in Dubbeldam (en bewoners van Dubbelmonde even verderop), die nu ruim een half uur moeten omrijden om (met een andere bus) richting ziekenhuis te gaan. Dat kan alleen via het Centraal Station en dat is natuurljk belachelijk als je in Dubbeldam woont en nota bene vanuit je raam het topje van het ziekenhuis kunt zien. Afgelopen weekend organiseerden bewoners hierover een discussie-ochtend, met onder andere plaatselijke politici, maar wie schitterde er door afwezigheid? Inderdaad, Arriva.
Verbaasd? Ik al lang niet meer. Er bestaan complete, particuliere klachtensites over dit vervoersbedrijf dat, sorry voor de woordspeling, de kantjes er al sinds jaar en dag vanaf rijdt. Ik wens de directie van dit bedrijf een week lang verplicht busreizen toe. Nee, Saab of Audi even laten staan en rustig wachten bij die halte. En nou niet mopperen als het regent… ’t busje komt zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s