Stichting Het Wantij maakt zich ongeloofwaardig


wantijSoms passeren kinderachtige briefjes de redactieburelen. Iemand is, al dan niet terecht, boos op een politieke partij, op een wethouder, een politieagent of zomaar in het algemeen op de hele wereld en vaak is die boosheid terug te leiden op het feit dat iemand vindt dat hem of haar groot onrecht is aangedaan. Dit kan variëren van een bekeuring wegens fout parkeren tot ‘last van buren met enge kookluchtjes’ of een te hoge OZB-aanslag. Boosheid en verontwaardiging, vooral als deze lang worden meegedragen, slaan vaak om in rancune. Zo krijgen mensen, die ooit een opgeruimd karakter hadden, een zuurgraad in het kwadraat. Zo vind ik Cor Goosen van Stichting Het Wantij op zich een aardige vent, maar op de een of andere manier kan hij het maar niet verkroppen dat hij het gevecht om die Vlijbrug in het Wantijpark uiteindelijk verloren heeft. Zijn pleidooi voor behoud van het gespikkelde tjiftjafkevertje hield geen stand en die fietsbrug in het park, die mede door zijn onophoudelijke procederen, uiteindelijk veel te duur uitviel, kwam er uiteindelijk toch. De nu vertrekkende wethouder Ferdinand van den Oever hield zijn poot stijf en de club van Cor moest het onderspit delven in wat uiteindelijk meer een prestigestrijd dan een milieugevecht was geworden. Maar Cor wil van geen verliezen weten, had nog wat (vermoedelijk niet zuurvrij) papier in zijn bureaulade liggen en stelde een kinderachtig persberichtje op. In zijn epistel waarschuwt hij de wereld voor Ferdinand, want, volgens Cor gaan we straks allemaal naar de haaien als Ferdinand directeur is van het Havenschap Moerdijk. Want, zo stelt hij, Ferdinand heeft niks met natuur en milieu. Ook beschuldigt Cor (hij spreekt namens de Stichting Het Wantij) de bijna ex-wethouder zwartmaken, mooipraten, verdeel en heers en van beteugeling van de media en de gemeenteraad. Het bestuur van de Stichting (geloof me… da’s Cor) spreekt haar bezorgdheid uit over de gevolgen voor het milieu als Ferdinand straks directeur van de Moerdijkse havens wordt. Cor schrijft nog net niet letterlijk dat we beter allemaal kunnen gaan emigreren als Van den Oever straks met extreem gevaarlijke stoffen gaat spelen. Het is allemaal te kinderachtig voor woorden. Stichting Het Wantij is geen geloofwaardige gesprekspartner meer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s