Het is nu eindelijk lekker doorrijden op dit eiland


Een van de best gelezen rubrieken in AD De Dordtenaar is getiteld Verkeer(d) en draait om allerhande zaken die in stad en streek verkeerstechnisch gezien niet helemaal in de haak zijn. In de reeks, die veel reacties oplevert, richten wij ons op gevaarlijke kruispunten, onzichtbare of op zijn minst ongelukkig geplaatste borden, (te) lange wachttijden bij stoplichten, fietsers en auto’s die elkaar in de weg zitten en noem maar op. Verkeer(d) gaat eigenlijk altijd over onduidelijke verkeerssituaties die tot ongelukken kunnen leiden of al geleid hebben. Ik zal u een geheim verklappen: voor deze rubriek hoeven wij zelf nauwelijks speurwerk te doen. Dat doen onze lezers namelijk die ons vrij massaal bellen over allerhande verkeersbloopers en pijnpunten op straat, weg, plein en trottoir. In mijn columns wil ik ook nog wel eens een balletje opgooien over verkeers-affaires die, in mijn ogen, niet door de beugel kunnen. Zo erger ik mij ernstig aan het feit dat 30 km-zones in deze stad wel bestaan, maar nauwelijks ‘gehandhaafd’ worden en maakte ik mij de afgelopen maanden herhaaldelijk druk over verkeersopstoppingen als gevolg van wegwerkzaamheden.
Omrijden en stilstaan waren in de eerste helft van 2011 de ultieme pijnpunten in deze stad. We hadden met z’n allen veel last van de gevolgen van werkzaamheden aan de Provincialeweg, op en rond het station, op de Laan der Verenigde Naties, op de Wijnstraat, de Spuiweg en aan de stadskant van de Krispijntunnel. Daar lag ooit een heuse Zandvoort-chicane en is nu eindelijk die broodnodige rotonde af. Hoe vaak heb ik de verkeersdeskundigen van deze stad niet vervloekt, vooral ook vanwege het feit dat alles zo’n beetje in dezelfde periode moest plaatsvinden? Maar na het zuur is er nu toch het zoet, want eindelijk kan er een beetje doorgereden worden in de stad en toegegeven, het ziet er allemaal nog heel behoorlijk uit ook. Voorlopig liever even geen nieuwe werkzaamheden. Of komt er toch nog wat aan? Beste verkeersbobo’s, laat het mij dan per omgaande weten, dan plan ik nog een weekje Schiermonnikoog met dwangverpleging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s