Wat ik níet gemist heb aan Dordrecht? Klagers…


Mijn vakantie bracht ik door op het Britse eiland Jersey en nu ben ik dus weer ‘geland’ op mijn eigen eiland. Zoals gebruikelijk na een geslaagde vakantie, had ik best even moeite met dat ‘terug in Dordt’ zijn. Jawel, vakantieblues, want hier staan nu eenmaal geen palmbomen en liggen er geen mooie strandjes verborgen tussen rotsen. In werelddorp Dordt, zo constateerde ik naar later bleek wat voorbarig, gebeurt in één week meer dan in een decennium op dat Britse Kroondomein. Althans, dat dacht ik, want ik was nog geen dag thuis toen ik vernam dat zich op Jersey een familiedrama (zes doden) had afgespeeld dat de doorgaans wat saaie lokale Jersey Evening Post nog minstens een jaar lang stof tot schrijven zal opleveren.
Op mijn eigen eiland, zo constateerde ik na het teruglezen van ruim drie weken aan kranten, is van komkommertijd nauwelijks sprake geweest: gedoe om jengelende straatmuzikanten, een tandarts die je gebit aan gort helpt en daar ook nog eens geld voor vraagt, een ambtenaar die z’n keuken met gemeenschapsgeld afbetaalt, een burgemeester die zijn tapijtje bij Leen Bakker haalt en dat keurig declareert en natuurlijk weer legio klagers over van alles en nog wat. Zo’n typisch Hollands klaagrelaas haalde zelfs de landelijke kolommen en zo las ik dus op mijn vakantiebestemming het verhaal van die twee Dordtse jongetjes, die mét toestemming van de beheerder, lekker aan het ballen waren op het terrein van voetbalvereniging OMC en vervolgens nog net niet in de boeien werden geslagen, nadat een omwonende geklaagd had over hun aanwezigheid op dat veldje. En op dat moment al wist ik wat ik nooit zal missen aan mijn geliefde Dordt: klagers. De klager in kwestie woont vlak bij het voetbalveld (dat er eerder was dan hij) en eist vandaag via de rechter dat er nauwelijks nog gespeeld en getraind wordt bij OMC, want al dat gevoetbal is zo hinderlijk lawaaiig. Wat zou zijn volgende eis worden? Geen scheepvaart meer op de rivieren? Een straatverbod voor lawaaiige kleuters? Weet je wat ze op Jersey zeggen tegen dit soort mensen? Take a long walk on a short pier…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s