Vaart in Dordt verdient een toekomst in deze waterstad


Soms is iets een kwestie van jammer. Neem nou het maritiem evenement Vaart in Dordt. Dat is zo’n evenement dat je als Dordtenaar eigenlijk als vanzelf een warm hart toedraagt. Het is dan ook hartstikke leuk al dat gedoe met bootjes in de ouwe havens, zeemansliederen, drijvende orkestjes en lekkere hapjes. Jammer dat er geen hond op afkwam. Ik vind dat vooral vervelend voor de organisatie en natuurlijk ook voor al die vrijwilligers en standhouders die op een veel hogere opkomst gerekend hadden.
Waarom ging het mis? Is Dordt een beetje evenementenmoe? Deze stad rolt de laatste tijd van het ene feestweekend in het andere en het zou zomaar kunnen dat vooral het Dordtse publiek en mogelijke bezoekers uit de regio om redenen van ‘nu even niet’ verstek lieten gaan. Dordt is de afgelopen maanden echt getrakteerd op een veelheid aan attractieve weekendgebeurtenissen, zoals Big Rivers, de Boekenmarkt, Place d’Ary (meerdere weekenden achtereen), een Pasar Malam, Monumentendagen en nog veel meer. De matige opkomst kan natuurlijk ook met de publiciteit te maken hebben, of beter gezegd, met het gebrek daaraan.
VaartNatuurlijk, de persberichten haalden dit dagblad en de weekbladen royaal, maar in de stad was, voorafgaand aan het bewuste weekend, weinig van het evenement te merken: geen billboards, hooguit een paar aanplakbiljetjes. Ook de website van Vaart in Dordt liet te wensen over en bood meer vraagtekens (zelfs letterlijk) dan informatie. Een derde factor was wellicht het weer, hoewel liefhebbers van water en varen zich over het algemeen niet laten afschrikken door een beetje wind en regen. Dat laatste hoeft de organisatie zich dan ook niet aan te rekenen, maar wellicht kan er voor de volgende keer een betere strategie op publicitair gebied worden uitgedokterd. Ook zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Bij Vaart in Dordt is het niet écht duidelijk waar het nu allemaal precies om draait. Ja, varen in Dordt, maar dat is, wat mij betreft een beetje te ruim en dus niet écht onderscheidend. Vaart in Dordt heeft voldoende potentie in een waterstad als Dordrecht en verdient een mooie toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s