Komst van filmhuis begint op B-film te lijken


Op de Nieuwstraat, de Hofstraat en verder rondom de Kloostertuin wonen heel veel aardige en leuke mensen, maar ik weet niet of ze mij na het lezen van deze column ook nog aardig vinden. Ik ben namelijk van mening dat er een paar enorme zeiksnorren tussen zitten. Het is er ook nóóit goed: dan ‘hangen’ er weer teveel jongeren rond in de Kloostertuin, of is het storend dat de Statenschool het stadsparkje voor speelkwartiertjes.’s gebruikt. En ‘s avonds moeten de poortjes dicht, want dan begraaft de Maffia er zijn lijken en als Sinterklaas domicilie houdt in het Hof is het ook al te veel kindergejengel. En dat filmhuis dat er gaat komen?
Getverderrie, dat moeten we niet hoor, want al die bioscoopgangers zuipen zich op straat geheid een stuk in de kraag na het aanschouwen van zo’n deprimerende Noordkoreaanse ‘Het leven is kut en ook nog eens te kort-film’. Als binnenstadsbewoner verheug ik me al jaren op de komst van filmhuis The Movies in de Nieuwstraat: het is op loopafstand van mijn huis en ik vind het fijn om in mijn eigen stad, op een doordeweekse avond een film op een heus bioscoopdoek te zien. Jarenlang heb ik het zonder moeten doen en had nooit gedacht dat ik nog eens zou terugverlangen naar Eurocinema, waar het nog wel eens kon gebeuren dat je plotseling naar een hoorspel zat te luisteren, of omgekeerd, waar je tijdens de film ineens vreesde dat je spontaan slechthorend was geworden.
Maar gelukkig, zo dacht ik, nu alweer zo’n vier jaar geleden, met kerst 2010 gaat het eindelijk gebeuren. Maar ik had het mis en moest weer een jaartje geduld hebben.
Kerst 2011, dát zou hem helemaal worden. Wéér mis. En nu stond dus december van dit jaar in mijn hoofd geprent. Maar nee hoor, uitstel wegens bezwaarschriften en… néé, dat had echt helemaal niemand voorzien… asbest in dat ouwe pand. Die moet eerst worden verwijderd, de bezwaren moeten worden behandeld, misschien volgt er nog een slepend rechtszaakje en dán pas kan het college eindelijk knopen doorhakken. En natuurlijk: er zal vast wel weer een pijpje scheef zitten of een decibelletje uit een kiertje ontsnappen. Gevolg? Plotwending: nóg meer uitstel. Niet te filmen gewoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s