Lokale omroep ontgroeide Cor van der Laak-niveau nooit


,,De kritiek werp ik verre van mij”, is de reactie van voorzitter Jan Goeijenbier van RTV Dordrecht op het, door de gemeente geïnitieerde kwaliteitsonderzoek naar de lokale omroep. Daarin staat onder meer dat de omroep al jarenlang stuurloos is en dat de kwaliteit van de programma’s, die ook nog eens de spruitjeslucht van de jaren zeventig uitademen, ver onder de maat is. Goeijenbier en zijn medebestuursleden liggen ook nog eens overhoop met de medewerkers die ‘zijn’ businessplan van tafel vegen omdat dat plan drie personeelsleden hun baan kost. Ik ga u niet vermoeien met details en ik weet ook niet wat nu bedenkelijker is: de reactie van Goeijenbier (een man die vooral aangetoond heeft weinig verstand van zaken op mediagebied te hebben) of het simpele feit dat het bij het zwarte gat RTV Dordrecht nou nooit eens een keertje écht lekker gaat. Ik word er in ieder geval wel moe van.
Eigenlijk moet je stellen dat het al jarenlang een zooitje is bij onze tonnen verslindende lokale omroep, die er in haar 25-jarig bestaan zelden in geslaagd is om boven het Cor van der Laak-niveau (Radio Bloemenbuurt) uit te stijgen en waar men ook zelden een centje weet (terug) te verdienen. Toegegeven, zo nu en dan weet een getalenteerd medewerker nog wel eens een pareltje uit de hoge hoed te toveren, maar over het algemeen is het niveau bedenkelijk. En, véél belangrijker nog, voor een Dordtse-omroep, behoorlijk ‘on-Dordts’, hetgeen niet eens onlogisch is als een omroep moet leunen op stagiaires van een in Brabant gelegen journalistenschool die nu eenmaal veel pupillen ‘met de zachte g’ naar voren schuift. Niets is ergerlijker dan kijken en luisteren naar een lokale omroep waarin jonge studenten vooral aantonen dat ze zelfs het woord ‘Dordrecht’ niet eens behoorlijk kunnen uitspreken. We schijnen tegenwoordig in ‘Dordureg’ te wonen, of erger nog… in ‘Dorredregg’. De medewerkers willen dat Goeijenbier zijn businessplan herschrijft, want anders gooien ze de boel ‘op zwart’. Dat laatste zou wellicht de beste oplossing voor iedereen zijn… voor een jaartje of zo. Een mooie tijd voor nieuwe mensen met nieuwe ideeën.

Advertentie

Eén reactie

  1. Een aantal jaren geleden werd ik door de lokale tv geïnterviewd nadat mijn eerste boek verschenen was. De interviewer hield zich niet aan de vooraf gemaakte afspraak dat het zou gaan over het boek en niet zozeer over mij als persoon. Het decor en de geluidsweergave waren zo ontzettend slecht dat ik me kapot geschaamd heb, maar ik was ook heel kwaad. Het leek wel alsof er opzet in het spel was doch het was een bedroevend gebrek aan vakmanschap. In de jaren daarna werd het niet veel beter, reden waarom ik slechts bij uitzondering erheen zap om te zien of er vooruitgang is, maar eh eh….NEE!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s