‘Nóg één liedje, want anders kunt u niet meer bij uw auto’


Toch blijft het raar, zo’n parkeergarage in het hart van de stad die al om tien uur ’s avonds dicht gaat. Parkeergarage Drievriendenhof wordt particulier gerund en blijkbaar is het niet rendabel om  ’s avonds laat en op zondag open te zijn. Hoe dat komt weet ik niet, maar wat ik wél weet is dat ie relatief duur is en op een nogal onhandige plek ligt. Goed… lekker dicht bij het centrum, maar om er te komen moet je over de Vest die eigenlijk niet geschikt is voor zoveel verkeer. Op zaterdagen staan er vaak lange rijen auto’s en schieten fietsers, voor wie geen centimeter meer over is, het trottoir op. Voetgangers kunnen dan alleen nog maar uitwijken door in een lantaarnpaal te klimmen en dus doet de Vest op zaterdagmiddag denken aan spitsuur in Caïro.

Om tien uur ’s avonds gaan de hekken dicht en, ook al staat dat allemaal keurig op borden aangegeven, op veel avonden (vooral in het weekend) staan er, na dat tijdstip, altijd weer teleurgestelde mensen voor de poort. Zij komen van een concert of zijn een hapje wezen eten en hadden de tijdsaanduidingen kennelijk niet goed gelezen. Dat kun je ze verwijten, maar ik neem het toch voor ze op: een beetje parkeergarage in het hart van een beetje stad hóórt gewoon een beetje vaker open te zijn. Ik snap dus heel goed dat restauranthouders in de binnenstad niet blij zijn. Ik schaam me als ik zie dat mensen die deze stad bezoeken voor een atletiekwedstrijd, een antiekmarkt of een platenbeurs tot de ontdekking komen dat Dordrechts meest centraal gelegen parkeergarage de poorten op zondag doorgaans stevig gesloten houdt.

Aan het slot van een concert, onlangs in de Kunstkerk, riep zangeres Micheline van Hautem dat ze maar al te graag een toegift wilde doen. ,,Maar ik heb begrepen dat u op hete kolen zit omdat u anders niet meer bij u auto kunt komen. Nou, één snel liedje dan nog maar…” Het concert was van wereldklasse, maar van de toegift genoot ik niet echt meer dankzij die ene gedachte die maar door mijn hoofd bleef spoken: ik woon blijkbaar in de moeder van alle provinciesteden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s