Waag het niet om Dordt links te laten liggen…


AnimatedSunsetWat heeft Katwijk dat Dordrecht niet heeft? Zelden heeft een columnist een voorzet gehad die makkelijker in te koppen was. Even voor de statistieken: de voorzet is afkomstig van VVV-directeur Erik Zindel die zich eerder deze week in deze krant een tikkie verbolgen toonde over het feit dat ons monumentrijke Dordt in een ANWB-provinciegidsje met toeristische hoogtepunten onvermeld blijft terwijl plaatsen als Katwijk en Noordwijk er wél in staan. Een beetje spits laat zo’n intikker natuurlijk niet liggen, dus gooien we de voorzet nog maar eens vertraagd in de herhaling: wat heeft Katwijk dat Dordrecht niet heeft? U mag kiezen: A. Dirk Kuijt, B. een vuurtoren, C. een zee met een strand, D. de grootste loempiafabriek van Europa.
Laat ik u meteen uit de droom helpen, alle antwoorden zijn goed, dus u scoort altijd. Dat van die loempiafabriek (Beckers produceert 700.000 loempia’s per dag) wist ik trouwens niet hoor. Ik kwam het via Google tegen en vond het wel een grappig weetje.
Even terug naar Erik Zindel. Ik vind hem een leuke man die zich al zo’n beetje sinds het vertrek van Lodewijk Napoleon uit de Lage Landen hard maakt voor toeristisch Dordrecht en daarin altijd een aanstekelijk enthousiasme uitstraalt. Maar nu ben ik het even niet eens met zijn verontwaardiging. Die is namelijk slecht geacteerd. Zindel draait de zaken namelijk om. De Dordtse Vereniging voor Vreemdelingenverkeer moet de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond niet kwalijk nemen dat het fraaie Dordrecht met die duizend monumenten niet in dat lullige provinciegidsje is opgenomen. Nee, Zindel en de zijnen moeten dat zichzelf verwijten. Volgens mij is het nou juist de taak van de VVV (en misschien ook wel van Dordrecht Marketing) om er voor te zorgen dat ons wonderschone eiland in geen enkel toeristisch gidsje ontbreekt. Beste Erik, nou niet meer verontwaardigd doen, néé… boos worden. Ga naar het hoofdkantoor van de ANWB, neem al je personeel mee, bouw een tentenkamp voor de deur, voer de directeur dronken met jenever van Rutte, stuur Brokking-gebak naar zijn vrouw en waarschuw nog één keer. Waag het niet om Dordt links te laten liggen, want anders sturen we ons geheime wapen op de ANWB af. Hij heet Jaap Bouman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s