Zeehavenbuurt: ruwe bolsters met een hart van goud


rolhockeyHet is bijna op de kop af twintig jaar geleden dat de sport rolhockey internationaal volop in de schijnwerpers stond omdat het die zomer (in 1992 dus) een demonstratiesport op de Olympische Spelen in Barcelona was. De sport floreerde in landen als Spanje, Portugal, Italië en Argentinië en ook in Nederland was rolhockey ooit een populaire bezigheid. Nou ja, vooral in Dordt dan waar AGOR op hoog niveau haar partijtje meeblies… uh… mee rolde. In Wielwijk bevindt zich namelijk nog altijd de, ooit zelfs landelijk vermaarde Dordtse rolhockeyclub AGOR. Deze club was ooit de trots van Dordt, sterker nog, de trots van Nederland, want de rolhockeyteams van AGOR beoefenden hun sport met veel succes en speelden (en wonnen) toernooien en partijen in alle werelddelen.
De afkorting AGOR staat voor ‘Alles Gaat Op Rolletjes’, maar dat niet meer het geval, want waar rolhockey in Zuid-Europa en Zuid-Amerika nog altijd zeer populair is, speelt de sport in Nederland al een tijdje geen rol van betekenis meer. De club telt louter nog wat ouwe, niet rolschaatsende leden en de baan aan de Zeehavenlaan staat te verpieteren. En dus besloot het bestuur dat er ‘iets’ moest gebeuren: de keuze was simpel, óf van de rolhockeyclub een rolstoelhockeyclub maken, of er gewoon een punt achter zetten. Dat laatste is het geworden, maar er was nog één probleem… een luxeprobleem. Er zat namelijk nog twee ton in kas. Die kas had zich de afgelopen 25 jaar gestaag gevuld vanwege de wekelijkse bingoavond bij AGOR. Die was zeer populair in de buurt en ook de bar in de kantine draaide overuren. Wat nu te doen met die twee ton?
Simpel, zo besloot het bestuur, we gaan in goed overleg een paar goeie doelen uitkiezen en daar geven we het geld aan weg. En zo laat de Zeehavenbuurt zich van zijn allerbeste kant zien. De ruwe buurtbolsters blijken een hartje van goud te hebben. Jammer dat AGOR ophoudt te bestaan. Zou het niet prachtig zijn als de club een doorstart maakte als bingovereniging? Ik heb al een naam bedacht: GMR… Geld Moet Rollen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s