Gaat die greppel weer even dicht of blijft ie open?


werk_in_uitvoering

Ik weet het, het komt mijn stad uiteindelijk ten goede, maar voorlopig ligt het halve centrum weer eens op de operatietafel en mag ik thuis het zand uit mijn schoenen kloppen. Na de Singels, het Stationsgebied, de Reeweg en de Spuiweg zijn nu het Bagijnhof, de Visstraat, de Johan de Wittstraat en ‘mijn’ Vest aan de beurt. Ons rijtje grenst nu aan een greppel en we moeten via een loopplank de voordeur uit. Het voelt als op een schip wonen en dat schept een band met de buren die dezelfde cruise doormaken. Nu heeft de gemeente dit allemaal aardig gecommuniceerd, maar toch vraag ik mij af waarom het zo lang moet duren. Ze gaan ‘iets met de riolering’ en ‘iets met de waterleiding’ doen, er komt glasvezel, het trottoir wordt aangepakt en uiteindelijk wordt ook de bestrating veranderd. Het werk wordt pas eind augustus afgerond omdat bouwvakkers nu eenmaal ‘met de bouwvak’ gaan en dus ligt mijn straat straks drie weken nodeloos open, terwijl er niks gebeurt. Of gaan ze die greppel tijdelijk dichtgooien? Ik krijg geen duidelijkheid, want de stratenmaker heeft nu eenmaal niks met die kabelaar te maken en de rioolwerker gaat niet over de waterleiding. Hoe dan ook, mijn straat lijkt momenteel op een Waalse loopgraaf en ook al doen die bouwvakkers nóg zo hun best, ze snappen na 33 keer thuiskomen nog steeds niet dat ik achter een van die loopplanken woon, want elke keer kijken ze me aan met zo’n blik van: ‘Hé wat mot dat op ons bouwterrein?’
En nu staan er zelfs hekken voor mijn straat. Een verkeersregelaar, die zag dat ik zo’n metalen hekwerk op een kiertje zette om bij mijn huis te komen, riep gisteren tegen me: ,,Hé joh, we hebben het hier niet voor niets afgesloten.” Ik antwoordde op verveelde toon met ,,Kan wel zijn, maar ik woon hier.” Dat gegeven wilde blijkbaar niet helemaal inzinken, want hij kon het niet nalaten om tóch nog wat terug te zeggen. ,,Ja hoor… dát willen we allemaal.”
Dat laatste kan ik me dan weer niet voorstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s