Kan Bert Blase Sliedrecht er ook niet even bij pakken?


OLYMPUS DIGITAL CAMERAWrang hoor dat die afscheidsreceptie voor de afgetreden Hardinxveldse burgemeester Wiebosch moest plaatsvinden in die gemeentelijke raadszaal, uitgerekend Maria’s hoogsteigen Waterloo. Daar werden veel krokodillentranen geplengd, hetgeen ik van enkele van haar collega-burgemeesters nog wel kan begrijpen, want Maria was ongetwijfeld een vriendelijke collega. Veel lokale politici uit dat dorp moeten zich de oren van hun gereformeerde hoofd schamen dat ze ‘hun’ burgemeester zo gretig hebben laten ‘struikelen’.
Wiebosch MariaMaar ja, weet je wat het is? Maria was van begin af aan helemaal niet ‘hun’ burgemeester, want geen ‘mannenbroeder’, geen knotje in ‘heur’ haar, nooit eens zwarte kousen om de kuiten en, veel erger, ook nog eens ‘een vrouw’… eentje met een eigen mening nog wel. Ja, dan lok je het zelf uit in de ‘bible belt’. Hoe dan ook, dat tonnetje overschrijding voor de verbouwing van die raadszaal was onhandig, maar kwam voor de Hardinxveldse ‘Hekkings’ als een geschenk uit de hemel. Ach, medelijden hoef je nu ook weer niet met haar te hebben, want wachtgeld en een leuk pensioentje in het verschiet vormen een prima pleister op de wonde.
De enige ‘uitzwaaier’ die nog wat Hollandse nuchterheid toonde was de Alblasserdamse burgemeester Bert Blase, nota bene van oorsprong een Brabander. Hij is in Hardinxveld nu tijdelijk de nieuwe ‘kalief in plaats van de kalief’ en doet daar niet hypocriet over. Misschien een aardig idee als Bert het momenteel ‘burgmeesterloze’ Sliedrecht er ook maar even bij pakt, kunnen we vast vooruitlopen op een gemeentelijke herindeling die uiteindelijk toch onvermijdelijk is.
Afscheid namen we ook van Justine Pelmelay die blijkbaar weer uitgedoken is bij SBS. Ach, ongetwijfeld duikt ze binnenkort wel weer ergens op. Wat een beetje B-artiest er toch allemaal niet voor over moet hebben om een in het slob geraakte zangcarrière nieuw leven in te blazen. Morgen wordt ze vast wel weer door de een of andere proleterige producer gebeld om voor lul te staan in een nieuw ranzig programma. Ik ben er van overtuigd dat Justine zelfs het concept ‘Sterren schijten in een pannetje’ serieus in overweging zou nemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s