Dames WEK tonen vooral hun eigen overbodigheid aan


Stupidity

Ik vertel u niets nieuws als ik (weer eens) moet concluderen dat politiek soms een vuil spelletje is. Uit angst voor gezichtsverlies of simpelweg vanwege het veilig stellen van hun positie willen sommige politici wel eens vergeten waar ze voor ‘ingehuurd’ zijn. Ik moest daaraan denken toen ik een brief onder ogen kreeg van de fractie WEK, u weet wel die dames die vorig jaar met veel gevoel voor theater uit Beter voor Dordt stapten omdat ze vonden dat hun kwaliteiten daar niet tot hun recht kwamen. Nancy Witsen Elias en Diana Kensenhuis hadden hun zetel ter beschikking kunnen stellen, maar kozen ervoor om een eigen fractie op te richten. Dat recht hadden ze, maar ze hebben daarmee tot dusver alleen maar hun eigen overbodigheid aangetoond. Als de fractie WEK in gemeenteraads- of commissievergaderingen aan het woord komt wordt er op de achtergrond vooral diep gezucht of gaan mensen even iets voor zichzelf doen omdat de bezigheid van de dames vooral bestaat uit het stellen van triviale en niet ter zake doende vragen die vooral het tempo uit de vergadering halen. Nu zijn ze weer boos op hun voormalige fractiegenoten van Beter voor Dordt die hen vaak wijzen op het feit dat zij indertijd het partijprogramma van BVD en het coalitie-akkoord ‘onderschreven’ terwijl ze in hun huidige positie zo vaak dwars liggen. ‘Wij zijn raadslid geworden om de belangen van de gemeenschap te behartigen en niet de persoonlijke belangen van een fractievoorzitter of een wethouder,’ schrijven de dames aan de raad. ‘Wij zijn uitgetreden om onze taak als raadslid zonder last of ruggespraak uit te kunnen voeren en dat is waar Dordrecht recht op heeft.’ Dit alles is bedoeld als een sneer naar de partij die de dames indertijd in het zadel hielp, maar de WEK-jes vergeten één ding: Dordt heeft nauwelijks op ze gestemd. Precies 309 Dordtenaren stemden op Nancy (één zetel in de gemeenteraad staat in Dordt voor 1212 stemmen) en Diana ontving, schrik niet, slechts 17 stemmen. Ik zou zeggen, dames ‘count your blessings’, laat de gemeenteraad gewoon haar werk doen en zing vooral een toontje lager.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s