Ondanks incidenten is Oud-Krispijn op de goede weg


arrestatie_overval_p_67788h_3Een hoop overspannen gedoe aan de Bosboom Toussaintstraat, waar het al een tijdje onrustig is vanwege een conflict tussen een paar buurtbewoners. De gemoederen liepen zondag hoog op, nadat een steen door de ruit van een buurman was gegooid. Die zou (niet bewezen) een meisje hebben lastig gevallen en enkele zoons van het gezin aan de overkant (familie van het meisje?) besloten vervolgens om voor eigen rechter te spelen. Toen de politie arriveerde om de vermeende daders op te halen voor verhoor, sprong de vonk in het kruitvat. Het leek wel of de halve straat zich met de aanhouding bemoeide en zo ontstond er een overspannen situatie, die nog verder uit de hand liep toen politiemensen klappen opliepen en, uit zelfverdediging, naar de wapenstok grepen. Daarbij zullen ongetwijfeld ook wat ‘onschuldige’ bemoeials, die misschien beter in hun eigen tuintje hadden kunnen blijven staan, een portie ‘collateral damage’ om de oortjes hebben gekregen. Ach, hoe het nu allemaal precies zat zal de komende dagen ongetwijfeld wel duidelijk worden, maar geloof me, het zal uiteindelijk blijken dat de aanleiding weer eens een gevalletje ‘much ado about nothing’ was: gewoon een zooitje leegschedels met korte lontjes die door een ongelukkige speling van het lot nét iets te dicht bij elkaar wonen.
En ja, het was een bloedhete zondag en ja, in ‘de Bosboom’ en omliggende straten wonen nu eenmaal weinig atoomgeleerden, dus het wordt er altijd al snel een tikkie broeierig. Dat is jammer voor Oud-Krispijn dat weer eens op negatieve wijze het landelijk nieuws haalt, terwijl het de laatste jaren nou juist net zo lekker bezig was haar slechte imago van zich af te schudden. Met aantrekkelijke nieuwbouw om de wijk uit het slop te trekken en met allerlei (soms zeer creatieve) buurtprojecten om de buurtbewoners meer ‘tot elkaar’ te brengen is Oud-Krispijn al een tijdje op de goede weg en de wijk is aantoonbaar mooier en veiliger geworden. Natuurlijk, incidenten zullen zich hier, ook de komende jaren, ongetwijfeld blijven voordoen, maar laten we niet vergeten om, door die incidenten heen, ook te zien dat Oud-Krispijn zich in een positieve spiraal bevindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s