Marco Boogers kan zich beter met voetbal bezig houden


Marco Boogers‘Misschien moeten we het nieuwe stadion in Zwijndrecht of in Papendrecht gaan neerzetten, als Dordrecht niet wil.’ Deze, wat gefrustreerd aandoende hartenkreet, komt van lokaal voetbalicoon en technisch directeur van FC Dordrecht Marco Boogers, die tegenwoordig graag een potje mag twitteren.
Het is niet zo’n handige uitspraak van Boogers, die vooral aantoont dat hij zich beter met het spelletje voetbal dan met het politieke spel kan bezig houden. Het komt wel erg zuur en een dreigend over in de richting van de gemeente Dordrecht, die in deze crisisvolle tijden nu eenmaal niet staat te trappelen om me te gaan in de plannen van de lokale FC om op dit eiland een nieuw voetbalstadion uit de grond te stampen. Het heeft ook iets kinderachtigs, zo van, als ik van pappie geen ijsje krijg, ga ik wel naar mammie. En ook is het wat ondankbaar in de richting van de Dordtse gemeenteraad, die onlangs, zij het morrend, akkoord ging met een garantstelling van een paar ton om het financiële huishoudboekje van FC Dordrecht enigszins op orde te helpen. Want hoe je het ook wendt of keert, onze lokale trots, verkeert in zwaar weer en loopt al een paar seizoenen langs de afgrond van het betaalde voetbal. Hou me ten goede, ik heb Marco Boogers hoog zitten, genoot indertijd van hem als voetballer en ik vind dat hij ‘zijn’ club als technisch opperhoofd op grandioze wijze dient en ‘aanstuurt’. En ja, ik was ook in de wolken toen FC Dordrecht, afgelopen woensdag eredivisionist Willem II uitschakelde in het KNVB-bekertoernooi.
Ik ben van mening dat FC Dordrecht op termijn vanuit een nieuw stadion (met alle toebehoren, inclusief restaurants en winkels) zou moeten kunnen opereren; een stadion met een regionale uitstraling in plaats van de hooguit lokale uitstraling die het huidige GN Bouw Stadion (alleen die naam al) heeft. Dreigen is dom, zeker als je even geen spierballen hebt. En dat nieuwe stadion? Ach, dat hoeft wat mij betreft ook niet perse in Dordrecht te staan. Ik vrees alleen dat Zwijndrecht en Papendrecht de rode loper voorlopig niet zullen uitleggen. En dan nog wat… moeten we dan wéér die naam gaan veranderen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s