De oppositie ruikt bloed en dat bloed moet vloeien…


hungryHet begint wat ranzig te ruiken in de wandelgangen en vergaderzalen van het Dordtse stadhuis. Het lokale politieke strijdtoneel, ooit een plek van eer en idealen, begint steeds meer op een wolvenhol te lijken. De oppositie ruikt bloed en dat bloed moet vloeien. Dit college moet sneuvelen omdat…
Tja, waarom eigenlijk? Doet dit gemeentebestuur het dan zo slecht? Zitten er zakkenvullers en leegschedels achter de bestuurstafel? Dreigt de stad te verdrinken? Nee, helemaal niet. Dit pragmatisch ingestelde college doet het héél behoorlijk en er dan ook geen enkele aanleiding om het nu om zeep te helpen.
Louter vanwege die conclusie kreeg ik uit oppositiekringen het verwijt dat ik de wereld door een oranje-zwarte Beter voor Dordt-bril zie. Nu ben ik bereid om aan mezelf te twijfelen dus ben ik eens rond gaan bellen bij collega ‘Dordt-watchers’ in lokaal en regionaal medialand. Hun conclusie verschilt weinig van de mijne: dit college, zo verzekerde mij nagenoeg iedereen die ik hierop aansprak, functioneert, in deze crisisvolle en dus moeilijke periode, verrassend goed. Ik kreeg zelfs antwoord op een vraag die ik niet eens stelde: de oppositie in Dordrecht voert een voornamelijk inhoudsloze en Amerikaans aandoende tegenstrijd met maar één doel… dit college tackelen ‘just for the hack of it’. Alle wapens zijn daarbij geoorloofd, ja zelfs karaktermoord. Het lijkt er sterk op dat oppositiepartij PvdA bewust gelekt heeft (uit een vertrouwelijke vergadering) over 180 flessen wijn die door de grootste collegepartij Beter voor Dordt keurig op een declaratielijstje voor de griffie gezet was. Dat suggereert enorme slemppartijen in de BVD-fractiekamer, maar als je het goed doorrekent kom je tot de simpele conclusie dat hier, na afloop van vergaderingen, door fractieleden, fractiemedewerkers en gasten wel eens een glaasje wijn gedronken wordt. Het hapjes-en-drankjes-declaratiebonnetje van Beter voor Dordt (15 fractieleden) bedraagt 1635 euro. Dat is nog altijd 350 euro lager dan het bonnetje van de zes fractieleden tellende PvdA. Maar ja, bittere kruidendrankjes zijn dan ook best duur.

Eén reactie

  1. Prima column. Alleen heeft de fractie van PvdA niks gelekt. Ik had via via gehoord dat er wat aan zat te komen (overigens via een andere politieke partij) maar ze wilde niks zeggen.

    Vanuit de PvdA is pas iets naar buiten gekomen nadat het bonnetjesrapport van Deloitte op de site van de gemeente stond. En ja, daar waren ze als de kippen bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s