Dat parkeerterrein bij die Ark blijft schrikbarend leeg


Ark

Hoe gaat het eigenlijk met die mooie malle Ark die zo trots in de Merwedehaven ligt te pronken en die sinds juli van dit jaar geopend is voor het publiek? Daar zouden toch zo’n honderdduizend belangstellenden per jaar op afkomen? Maar waarom blijft dat grote, 345 plekken tellende parkeerterrein aan de Maasstraat dan voortdurend zo schrikbarend leeg? Niet alleen uit eigen waarneming, maar vanuit diverse bronnen heb ik vernomen dat er de laatste tijd nog maar bar weinig mensen op deze bijbelse attractie afkomen en ook al heb ik persoonlijk niet zoveel met die bekeerclub van die Noord-Hollandse ‘Noach’ Johan Huibers, ik vind het toch best jammer en gun hem van harte zijn succes. Trouwens, het welvaren van die Ark heeft ook uitstraling op deze stad, die best wel wat meer dagtoeristen kan gebruiken.
Ben ik dan misschien wat te voorbarig en is de tegenvallende opkomst vooral een gevolg van het feit dat die beoogde aanlegsteiger er nog altijd niet is plus het feit de Ark nog niet in alle nationale en internationale reisgidsen vermeld staat? Of is half evangelisch Holland inmiddels al een keer langs geweest en heeft het niet-christelijke deel van de samenleving verder niet zo’n boodschap aan die Ark en het bijhorende scheppings- en zondvloedverhaal? En, laten we eerlijk zijn, hoe mooi het schip op zichzelf ook is, en hoe bewonderenswaardig de prestatie van Huibers om zijn droom te verwezenlijken ook mag zijn, als pure attractie (dus los van het al dan niet gewenste stichtelijke woordje er bij) is het eerlijk gezegd allemaal best een beetje teleurstellend wat je er voor je 12,50 euro voorgeschoteld krijgt. Die paar kunststoffen beesten (en wat levende have) ontstijgen nauwelijks het niveau van een kinderboerderij of een openbare speelplaats in een provinciestad. En al vermeldt de website van de Ark dat een gemiddeld bezoek drie-en-een-half uur in beslag neemt, ik was er na een half uurtje eigenlijk wel uitgekeken. Ach, misschien moet het allemaal nog een beetje… uh… evolueren daar. Zou een leuk Darwin-museumpje naast die Ark niet voor het broodnodige evenwicht en wat meer bezoekers kunnen zorgen?

2 reacties

  1. Mijn man en ik waren er twee weken geleden en het was wel leuk. Helaas wel snel uitgekeken dus wel zonde van het parkeergeld… volgens mij moet je minimaal voor een halve dag betalen 😦

  2. Ik vind het juist opvallend druk. Zijn er geen bezoekersaantallen bekend? Ik ben het met je eens dat voor het geld wat meer geboden mag worden maar de timmerprestatie is indrukwekkend! Rob

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s