Jammer, jammerder, jammerst…


Teunis StoopHou me ten goede, Teunis Stoop lijkt me een aardige kerel en volgens mij is hij een integere en hard werkende wethouder met passie voor ‘zijn’ Ambacht. Toch noemde ik hem eerder al de ‘jammer-wethouder’ omdat hij bij elke beleidsmatige mispeer deemoedig de schouders ophaalt onder het uitspreken van het woordje ‘jammer’. Dus niet… ‘hè, wat zijn wij nou toch weer stom bezig geweest’ of ‘sorry, dat we het even verkeerd ingeschat hebben’, maar gewoon…. ‘jammer’.
Bij dat ‘jammer’ trekt Teunis een gezicht alsof hij er eigenlijk zelf niet zoveel mee te maken heeft en dat de ramp zich min of meer per ongeluk voor zijn ogen afspeelde. Tja, als je het zo bekijkt vindt Badr Hari het vast heel jammer dat er zomaar iemand met zijn onderkaak tegen zijn gebalde vuist aan rende en vindt Co Verdaas het nu ook vast heel jammer dat hij een scharrel in Zwolle had, terwijl zijn routeplanner toch écht Nijmegen aangaf.
Tottenham Hotspur v MiddlesbroughMaar Stoop gaat een nieuwe koers varen, zo blijkt uit zijn weblog op de gemeentelijke website. Ik noem het de Steve McLaren-koers omdat hij, net als de trainer van FC Twente (‘It’s important not to lose’), nu niet meer alleen probeert weg te komen met zijn stopwoordje ‘jammer’, maar ook met inhoudsloze clichés. In zijn eerste zin is het al meteen raak. Met de woorden ‘Dat gaat niet vanzelf… het besturen van een gemeente,’ steekt hij clichékoning Steve al direct naar de kroon. Zijn uitleg richting de Ambachtse burger over het stopzetten van het prestigieuze project Noordoevers stijgt echter met stip naar de bovenste regionen van de top 200 aller tijden van onsterfelijke dooddoeners. Ik citeer: ‘In het belang van de Drechtsteden is jarenlang gezamenlijk alles uit de kast getrokken om de ontwikkeling vlot te trekken. Helaas is het niet gelukt en dat is meer dan jammer!’
En ja hoor… dáár is ie weer, de enige echte ‘jammer’ van Teunis, nu zelfs met origineel uitroepteken. Teunis spreekt nu zelfs van ‘meer dan jammer’… van ‘jammerst’ dus eigenlijk. Ik zeg: Teunis naar Twente. Eat your heart out Steve.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s