Jammer dat ’t niet waar is van die kauwgommuur


kauwgommuur

Voor de een is de kauwgommuur aan de Tolbrugstraat in Dordrecht een gribus, voor de ander is het een waar kunstwerk. Ik heb zelf nooit de behoefte gehad om mijn mondprakje daar tegenaan te plakken, al moet ik bekennen dat ik dat kleefmuurtje eigenlijk best geinig vind. Hij bestaat al bijna vijftien jaar… nou ja, met een korte onderbreking dan, want in 2004 liet de gemeente de muur grondig schoonmaken. Dat bleek een zinloze actie te zijn, want al enkele weken later herrees de kauwgommuur schijnbaar als vanzelf weer uit de as. Dordrecht is overigens niet de enige stad met een kauwgommuur want ook in Alkmaar en Apeldoorn kennen ze een dergelijk fenomeen. Een hele bekende en volgens kenners ook de mooiste kauwgommuur ter wereld is de ‘gumwall’ in het Amerikaanse Post Valley (Seattle), maar de allerberoemdste is toch wel die in het Californische San Luis Obispo, dat ook wel bekend staat als de ‘happiest place in America’. Dit stadje is in de loop der jaren zelfs uitgegroeid tot een waar bedevaartsoord, want van over de hele wereld reizen toeristen speciaal naar Obispo om daar hun kauwgompje aan de muur te plakken.
De lokale website iDordt maakt melding van het feit dat de universiteit van Leiden vorig jaar monsters van kauwgomresten van de Dordtse kauwgommuur heeft genomen om die te onderzoeken op het daarin aanwezige DNA-materiaal. De onderzoeksresultaten zouden inzicht verschaffen in de eigenschappen van de oorspronkelijke bewoners van Dordrecht en zo zou dat malle muurtje tóch nog een doel dienen… namelijk de wetenschap. Maar het bleek allemaal een grote ‘prank’ te zijn, uit de duim gezogen door de man achter iDordt, Marco van Schaardenburg. Hij gaf het gelukkig ruiterlijk toe toen ik hem opbelde, maar dat nam mijn teleurstelling toch niet weg. Ik ben niet teleurgesteld in Marco, die wat mij betreft het volste recht heeft om zo nu en dan iedereen voor de gek te houden, nee ik ben teleurgesteld in het feit dat het simpelweg niet waar is. Het zou toch mooi geweest zijn als ons eigen kauwgommuurtje interessante geheimen had prijsgegeven over de identiteit van onze voorvaderen?

Foto: Volgens kenners is de ‘gumwall’ in het Amerikaanse Post Valley (Seattle) de mooiste kauwgommuur ter wereld.

Advertentie

Eén reactie

  1. Als je zelf al aangeeft dat in 2004 de muur is schoongemaakt en dat daarna alweer kauwgomprut er op geplakt werd, dan weet je zelf toch ook wel dat (ongeacht het wel of niet waar is dat de DNA ervan is onderzocht) dat geen ene bal zegt over onze voorouders ??? xD

    LOL.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s