Wie heeft die slagboom daar neergezet en waarom?


Driving dogOnrust in De Elzen. Nee, dat is niet de titel van een nieuwe streekroman, maar sinds 1 februari jongstleden gewoon keiharde realiteit in een fraaie stukje ‘hondvriendelijk’ Dordts natuurgebied. Hondenbezitters zijn furieus en de gemeente verschaft maar geen duidelijkheid.
Wat is er aan de hand? Het draait allemaal om een gesloten slagboom die er ‘zomaar ineens’ was. Dat ding staat, sinds een week of drie dus, bij De Elzen, op een plek waar zo’n beetje half hondenbezittend Dordrecht regelmatig de viervoeter utlaat. Wacht… ik doe even een paar stapjes terug. Als je de buitenste buitenwijken van deze stad even niet meetelt is Dordrecht bepaald geen hondvriendelijk oord. In de binnenstad bijvoorbeeld zijn wel wat kleine uitlaatplekken, maar nergens kun je een hond lekker laten ravotten. Dus wat doen veel hondenliefhebbers? Die gaan met de auto naar De Elzen, want dat is een van de weinige plekken in Dordt waar een hond nog hond kan zijn.
Je rijdt dus over de Oude Veerweg richting De Viersprong en voordat je bij het eerste huis komt, is er een opening aan de rechterzijde. Daar loopt een onverharde weg waar je, na een minuutje stapvoets rijden, je auto langs de kant kunt parkeren. Dat doen al jarenlang heel veel Dordtenaren, of beter gezegd, deden heel veel Dordtenaren, want dat kan dus niet meer omdat die onverharde weg, zonder enige opgaaf van redenen, ineens is afgesloten met een slagboom. Waar kan een hondenliefhebber zijn brikkie nu nog kwijt? Op de Oude Veerweg dus, met als gevolg dat het daar nu, vooral in het weekend, een onoverzichtelijke chaos is, aangezien dat weggetje, waar ook tegenliggers rijden, veel te smal is om te parkeren. Grote vraag is nu: wie heeft die slagboom daar neergezet en waarom? Tientallen Dordtenaren belden en schreven de gemeente hierover maar tot op heden kreeg niemand antwoord. Gisteren kreeg ik een telefoontje van een hondenbezitter die van plan is om alle gedupeerden te mobiliseren. Ik ben benieuwd hoe de centrale hal van het Stadskantoor er straks uitziet als daar honderd-en-een honden rondscharrelen… of heb ik nou iets verraden?

5 reacties

 1. De slagboom is een week open geweest en sinds vandaag weer dicht. Nu met schroeven in plaats van een slot. Tot nu toe hadden de hondenuitlaatservices van Dordrecht, die een vergunning hebben moeten aanvragen om daar te mogen wandelen, voor 500 euro per jaar, een sleutel om de slagboom te openen. Nu kunnen zelfs zij hun auto daar niet meer kwijt en worden gedwongen zich over het fietspad toegang te verschaffen. Lijkt me geen gezonde situatie!. Ook hondeneigenaren die met meer dan drie honden per begeleider daar willen wandelen, betalen daarvoor, daar ben ik er één van. Maar het wordt ons op deze wijze wel onmogelijk gemaakt.

 2. Zeker geen gezonde situatie,,wat als een jogger of wandelaar daar iets krijgt? ambulance dan ook over het fietspad? terwijl iedere seconde dan telt?
  Je moet het “nieuwe”slot zien ,,lachertje,,is nog makkelijker te openen dan het vorige slot.
  Waarom zo moeilijk doen,,,we betalen al hondenbelasting,,,dus wat de honden DAAR doen doen ze niet in het plantsoen.
  Neem aan dat het ok voor de hondenuitlaatservice verboden is om over een fietspad te rijden??
  Ik gun het ze hoor daar gaat het niet om,,,maar er wordt met 2 maten gemeten,,

 3. En ja hoor,,het nieuwe slot heeft 1 dag stand gehouden!
  Gaat het erom wie de langste adem heeft?
  Nou van mij mag degeen die dit telkens doet gewoon doorgaan hoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s