Even een halve ton wegstrepen, dat lijkt makkelijk verdiend


Big RiversBezuinigen… gaap. Veel liever schrijf ik over vrolijke dingen (Pelle, terrasjes) maar ik kom er simpelweg niet onderuit. Dordrecht, u weet wel, die gemeente die zoveel waardevolle grond bezit, die leuke aandeeltjes in allerlei goed lopende bedrijven koestert en die qua reservepot kakgemeenten als Aerdenhout en Wassenaar naar de kroon steekt… ja, die gemeente moet bezuinigen. Er zijn dagen dat ik me afvraag of ik eigenlijk wel intelligent genoeg ben voor het vak waarmee ik m’n centjes verdien, want eerlijk gezegd snap ik er geen pepernoot van dat we nu zomaar ineens voor een bezuiniging staan van, pak hem beet… ergens tussen de vier en de negen miljoen. Ja, ik weet heus wel dat het Rijk de geldsluizen heeft dichtgedraaid, ik weet heus wel dat Dordts grondbezit nu even geen pepernoot waard is omdat niemand nog enig animo heeft om er iets op te zetten en ik weet heus wel dat er veel geïnvesteerd is in prestigieuze projecten (Sportboulevard, Energiehuis, Hof, achterstandswijken) die de stad leefbaarder en aantrekkelijker maken. En dus moeten we bezuinigen, want er vliegt momenteel meer uit dan er in komt. Dat laatste begrijp ik dan tenminste nog, want dat probleem heb ik thuis ook. Maar die ongetwijfeld noodzakelijke inhaalrace van zoveel miljoen komt toch nog behoorlijk koud op m’n dak. Het ideetje van dit college dat we allemaal mogen meedenken in die grote bezuinigingsrace suggereert nog ‘iets van controle’ en ik wil onze bestuurders vooralsnog dan ook zeker niet van paniekvoetbal beschuldigen. Ach, eigenlijk was mijn veel te lange inleiding niet meer dan een excuus om mijn hart te kunnen luchten over het volgende: een halve ton bezuinigen op dat toch al karige budget van dat prachtevenement Big Rivers zou een oliedomme zet zijn. Tuurlijk… nu even 50.000 euro wegstrepen, dat lijkt snel verdiend, maar als deze ‘publiekstrekker’ hierdoor het loodje legt, zou dat voor deze stad uiteindelijk wel eens stukken duurder kunnen uitpakken. Big Rivers heeft Dordrecht mede ‘op de kaart’ gezet en dat is niet in geld uit te drukken. Big Rivers ‘wegsaneren’, nee… dat is niet Beter Voor Dordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s