‘Papenhoeve-gate’ begint genante trekjes te vertonen


KinderboerderijDe gemeente Papendrecht wil een ton bezuinigen op kinderboerderij De Papenhoeve en bedacht daarvoor een leuk plannetje. Als een zelfstandige stichting de kinderboerderij voortaan zou gaan runnen kon het in de toekomst blijkbaar ook voor 171.000 euro in plaats van voor 271.000 euro per jaar. Een succesvolle en pijnloze bezuinigingsoperatie zou je zeggen en als pleister op de wonde was de gemeente dan ook nog eens bereid om het hele zaakje eerst nog eens fraai te gaan ‘verhernieuwbouwen’. Iedereen blij denk je dan, alleen nog even een leuk bestuurtje ‘neerzetten’. Dat bestuur kwam er ook, maar er  kleeft blijkbaar een vlekje aan de beoogde kandidaat-kinderboerderij-voorzitter Wim Versteeg. De goede man heeft in het verleden al vaker bestuurlijke functies in Papendrecht te hebben bekleed en, in de ogen van Groen-Links-fractievoorzitter René van Engelen, verliep dat niet altijd even succesvol. ,,Nee, Versteeg is écht een héle aardige man,’’ roeptoetert Van Engelen op schijnheilige toon tegen iedereen die het maar wil horen, maar ondertussen haalt hij even fijntjes het ‘bestuurlijke oorlogsverleden’ van Versteeg naar boven. ,,Die man is toch al eerder uit allerlei bestuurtjes op gestapt? Nee, die kunnen we écht geen kinderboerderij laten runnen.’’ Je zou dan zeggen, lekker laten lullen die Versteeg, maar nee hoor, het beoogde nieuwe bestuur, waarin ook oud-Siemens-directeur Wim de Leur en juriste Jeanette Schenk zitting zouden nemen, voelt zich al bij de eerste de beste kritische noot op de spreekwoordelijke genitaliën getrapt en houdt nu de eer aan zichzelf. Het is het zoveelste dieptepunt in wat je inmiddels ‘Papenhoeve-gate’ kunt noemen, want sinds het gemeentelijk besluit om die kinderboerderij bestuurlijk en fysiek te gaan ‘herinrichten’ gaat de halve Papendrechtse raad rollebollend over straat, op een wijze waarvoor men zich in het Smurfendorp nog zou schamen.
Ik zou uw lasagne de komende maanden maar goed in de gaten houden, want het zou zomaar kunnen dat u straks, op de achterkant van de verpakking met kleine lettertjes te lezen krijgt: ‘Deze lasagne bevat vlees dat afkomstig uit de failliete boedel van Kinderboerderij De Papenhoeve, die ten onder ging aan bestuurlijk amateurisme en kinderachtig gekrakeel.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s