Gooi toch open die ‘kiss-and-ride’ bij De Wijngaard


kissandrideHoe ver mag het recht van de eenling reiken als dat ten koste gaat van een grote groep mensen? Steeds vaker, óók in onze regio, moeten rechters zich over probleemsituaties buigen die voortkomen uit het simpele feit dat we in een alsmaar voller en drukker wordend stukje van de aardbol wonen.
Neem nou basisschool De Wijngaard in Volgerlanden, die groeiwijk die het zo dorpse Hendrik-Ido Ambacht zoveel grote-mensen-problemen bezorgt. Het is daar, gezien die drukke en gevaarlijke verkeersroutes rondom de school (waar ook nog eens allerlei bouwvoertuigen het zicht blokkeren) gewoon wachten op de eerste grote tragedie. Alle betrokkenen (ouders, docenten, politici) zien dat aankomen, maar toch hakt niemand, al zou het maar voorlopig zijn, een knoop door. En dat terwijl de oplossingen eigenlijk zo voor de hand liggen. De schooldirectie legde ze eerder deze week in een petitie voor aan de verantwoordelijke wethouder Floor van de Velde. Eén van die oplossingen ligt er gewoon al, maar mag ‘om juridische redenen’ niet gebruikt worden. Ik heb het over die kiss-and-ride-strook, bestemd voor ouders die hun kind met de auto naar school brengen. Die strook is al geruime tijd afgesloten omdat één omwonende hier bezwaar tegen heeft aangetekend. In afwachting van de procedure mag voorlopig dus niemand die strook op, terwijl elke dag weer de veiligheid van vele honderden kinderen op het spel staat. Ik zeg: vandaag nog openstellen die kiss-and-ride en mocht de klager uiteindelijk tóch in het gelijk gesteld worden (weinig kans) dan heb je een nieuwe situatie om je op te beraden. De school draagt ook nog andere ‘oplossingen’ aan, zoals het (deels) eenrichtingsverkeer maken van omliggende straten en het mobiliseren van verkeersregelaars die, in ieder geval tijdens de bouwperiode (Volgerlanden is volop in ontwikkeling) dagelijks toezicht kunnen houden op gevaarlijke verkeerssituaties. De wethouder die het presenteerblaadje in ontvangst nam heeft toegezegd een en ander te gaan ‘bestuderen’, maar bij dat woordje gaan mijn haren recht overeind staan. In het kader van de veiligheid moeten er nú maatregelen worden genomen in plaats van te wachten op dat eerste ‘verdronken kalfje.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s