Gemeente moet nu haar verlies pakken in OMC-affaire


OMC
Bij OMC lopen momenteel ongetwijfeld veel mensen rond met gemengde gevoelens. Aan de ene kant gaat het de voetbalclub sportief voor de wind, want promotie naar de vierde klasse gloort. Aan de andere kant hangen procedures over ‘geluidsoverlast’ als een zwaard van Damocles boven het clubterrein aan de Visserstuin. Een paar boze buren hebben last van ‘voetbalherrie’ en als gevolg van een gerechtelijke uitspraak kan er op het kunstgrasveld, grenzend aan de huizen van de klagers, slechts beperkt gespeeld en getraind worden. OMC werd (in december) ook nog eens veroordeeld tot betaling van de kosten van de rechtszaak. Dat ging om een bedrag van om en nabij de 1200 euro, hetgeen voor de club, die inmiddels al vele duizenden guldens kwijt is als gevolg van de opgelegde restricties en de vele procedures, een flinke smak geld is. De gemeente had OMC trouwens een bijdrage toegezegd in de juridische kosten, maar het clubbestuur heeft tot dusver nog geen cent ontvangen. Overigens vinden de klagende omwonenden  die beloofde financiële hulp van de gemeente belachelijk. ‘OMC is veroordeeld wegens het plegen van onrechtmatige daden en wordt dan beloond met gemeenschapsgeld? Schandalig’, roepen ze. Maar daar hebben ze het mis. Kijk, je kunt natuurlijk stellen… de rechter heeft gesproken en dus is het allemaal wel duidelijk, maar zo simpel ligt het niet. De rechter oordeelde alleen maar over de ‘rechtvaardiging’ van het overlastgevoel van de klagers en dat staat los van de vraag wie nu uiteindelijk verantwoordelijk is voor de ontstane situatie. Dat is namelijk toch echt de eigenaar en verhuurder van het veld, ofwel de gemeente die indertijd toestemde in de bouw van een woonwijkje, zó dichtbij het al veel langer aanwezige OMC-complex. In plaats van het conflict nog langer te laten voortslepen (er zullen nog vele rechtszaken volgen) kan de gemeente beter nu haar verlies pakken en zo snel mogelijk zorgen voor een geluidswal of voor het verplaatsen van het kunstgrasveld naar de andere kant van het OMC-terrein. Goed beschouwd is OMC uiteindelijk slechts aan één ding schuldig, namelijk dat het een voetbalclub is… een hele leuke trouwens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s