GroenLinks: wie treedt in de voetsporen van Mary Ruisch?


kitty krugerVolgens mij is er binnen de fractie officieel nog niks besloten, maar ik kan me haast niet voorstellen dat iemand anders dan Kitty Kruger, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, de kar van GroenLinks in Dordrecht gaat trekken. Misschien is het ook wel een beetje ‘wishfull thinking’ van mijn persoontje, want ik heb nu eenmaal een zwak voor de mens Kitty Kruger die, voor zover ik dat kan en mag beoordelen, geboren is met een ‘groot’ groen hart, dat ook nog eens stevig  ‘ter linkerzijde’ verankerd zit. En trouwens, ik vind dat ik  dat ik het wel een beetje mag beoordelen want ooit deelde ik met Kitty de middelbare schoolbankjes en al in die jaren was zij een maatschappelijk bewuste en strijdvaardige mede-leerling die absoluut niet tegen onrecht kon. Ik herinner me (en nu klap ik dus letterlijk ‘uit de school’) dat zij ooit woedend het klaslokaal verliet toen een van de leraren zich denigrerend uitliet over een klasgenoot van Turkse afkomst. Met die daad (we waren hooguit 14 of 15 jaar oud en jongens zijn op die leeftijd meestal wat slomer dan meisjes) opende zij ook mijn ogen. Zonder nou te overdrijven denk ik dat mijn beslissing om (‘later als ik groot ben’) de journalistiek in te gaan op die dag misschien wel ontkiemd is. Het opvolgen van de charismatische en altijd goed geïnformeerde Mary Ruisch, die bijna zestien jaar lang, namens ‘de groenen’ gezichtsbepalend was in de gemeenteraad, maar er nu toch écht een punt achter gaat zetten, zal zeker geen eenvoudige opgave zijn. Ik ben er van overtuigd dat Kruger, nu nog burgerraadslid, er klaar voor is.
GroenLinks, al sinds jaar en dag goed voor drie zetels in de Dordtse raad, deed het, bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen (2010) lokaal heel behoorlijk, want met 4.267 stemmen boekte de partij een winst van maar liefst 614 stemmen… nét te weinig om dat vierde stoeltje, dat in 2006 verloren ging, weer terug te winnen. Met duurzaamheid als belangrijkste ‘wapen’ en met Kruger als ‘uithangbord’ zou dat volgend jaar zomaar eens goed kunnen komen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s