Nee, een heus VVD-bolwerk zal Dordt nooit worden…


Jasper MosIn de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen (maart volgend jaar) besprak ik onlangs de vele, maar toch ook sterk op elkaar lijkende manieren, waarop onze lokale politici aansluiting en  ‘ideeën’ zoeken bij de kiezer. Enkele partijen kwamen daarbij nog niet aan bod, waaronder de VVD. Die verloor een beetje bij de laatste raadsverkiezingen (van zes naar vijf zetels), maar met bijna 12 procent van het totale aantal in Dordrecht uitgebrachte stemmen en met een ‘wensenlijstje’ dat niet ernstig uit de pas liep met dat van grote winnaar Beter voor Dordt, werd voor deze partij toch een prominente plek binnen het ‘BVD-gekleurde’ college ingeruimd. Nadat ‘veteraan-wethouder’ Ferdinand van den Oever, kort na de collegeformatie koos voor een baan als ‘havenbaas’ in Moerdijk (mede omdat hij de loopbaan van zijn kersverse vriendin en raadsgriffier te Dordrecht, Merel van Hal niet in de weg wilde staan) werd het jonge talent Jasper Mos (indertijd 32) naar voren geschoven en, ere wie ere toekomt, deze immer fietsende vegetariër schiet in zijn rol als wethouder van ondermeer economische zaken, verkeer en cultuur zeker niet tekort.
Hoe de zaken er volgend jaar bij staan voor de plaatselijke liberalen is moeilijk te voorspellen, aangezien een en ander mede afhankelijk is van het ‘reilen en zeilen’ van het kabinet Rutte; de kiezer is nu eenmaal sterk geneigd om ook lokaal te ‘straffen’ of te ‘belonen’ op basis van landelijk beleid. Hoe dan ook, een écht VVD-bolwerk (ook al hebben we een VVD-burgemeester) zal arbeidersstad Dordrecht niet snel worden en dus liggen er, naar mijn mening,  géén spectaculaire winsten in het verschiet. Daar tegenover staat dat de partij (altijd gedegen) ook niet hoeft te vrezen voor dramatische verliezen. De lokale website, geheel en al ‘in de pas lopend’ met die van de landelijke VVD, oogt niet al te spectaculair, maar is wel helder en overzichtelijk. In het oog (nou ja, je moet wel even zoeken) springen de zogeheten ‘keukentafelgesprekken’. U belt en de fractie komt op de koffie. Dat ga ik eens uitproberen bij de partij waar je in vroeger jaren toch echt ‘op audiëntie’ kwam.

Eén reactie

  1. Dag Kees, Van mij mogen ze ophoepelen met hun profijtbeginsel en eigen broek ophouden!
    Vereniging Voor Dieven! Over 5 jaar alleen nog Big Rivers, feest voor de zuipschuiten. De States zijn hun grote voorbeeld, laten ze daar naar toe gaan. Komen ze van een kouwe kermis thuis! Ik heb er 5 mnden gezeten, wat een puinhoop, kapotte bruggen en straatmeubilair. Alleen goed voor de Happy Few. (20% van Nederland) Als je de daar op stemt schiet je gegarandeerd in eigen voet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s