Je zult maar de hele dag ruitenwissertjes op moeten tillen


parkeerbonAls toezichthouder doe je het eigenlijk nooit goed. Drapeer je nét een bon achter de ruitenwisser van het zoveelste fout geparkeerd autootje, komt de woedende eigenaar van dat barrel met een rood aangelopen hoofd op je af gerend en krijg je vervolgens de schuld in je schoenen geschoven van elke dubbele lustmoord die er sinds de tweede wereldoorlog boven de grote rivieren gepleegd is. ,,Ga toch boeven vangen man in plaats van hardwerkende burgers te bekeuren.’’
Nee, toezichthouders hebben het niet makkelijk in deze stad van jekkies, sjekkies en grote bekkies. Ze weten donders goed dat ze op het terras over de tong gaan als de achterlijke neefjes van oom agent en op verjaardagsfeestjes zitten ze steeds weer stilletjes te hopen dat niemand aan ze vraagt: ,,Hé, wat doe jij eigenlijk voor de kost? Uhh… ja, uhh…ik heb een functie bij de afdeling Toezicht van de gemeente waarbij ik me bezig hou met uhh.. de handhaving van de openbare orde en veiligheid. O, bedoel je stadswacht? Moggie nie bij de echte politie dan?’’
En je kunt ook geen kant op als toezichthouder, want dit college heeft dit seizoen veel te veel uurtjes (maar liefst 19.000) ingepland om parkeerperikelen op dit eiland te bestrijden. Dus ook al zit je, als rechtgeaard wetshandhaver, veel liever stoepfietsers, wildplassers, overlastgevende hangjongeren en vandaaltjes met spuitbussen achter de laag hangende broek, je moet toch écht het grootste deel van je werkzame dag ruitenwissertjes optillen en verontwaardigde autobezitters aanhoren.
En alleen daarom al heb ik met de dames en heren van deze politieondersteunende dienst te doen, want ze doen ondankbaar, maar wel degelijk noodzakelijk werk, waarmee ze (dat weet ú, dat weet ik en dat weten zij ook) nimmer de populariteitsprijs zullen winnen. Ik stel daarom voor dat we aanstaande zaterdag uitroepen tot nationale Toezichthouder-troeteldag. Dus stadsgenoten, vriendelijk groeten en toelachen, duimpje omhoog en vooral verbaal belonen, zelfs als u een parkeerprent in ontvangst neemt. Laat uw liefde op ze neerdalen. O ja, een bloemetje geven mag ook. Wel oppassen waar u ze plukt hoor.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s