WEK en Lammers: egotripperij over de rug van de kiezer


Trio WEKJe komt ze in elke gemeenteraad wel tegen… raadsleden die louter hun eigen privéoorlogjes uitvechten. Zij strijden niet vóór iets, maar vooral tégen de partij waar ze nou juist hun zeteltje aan te danken hadden. Met veel gevoel voor drama stapten ze ooit uit ‘hun’ fractie om voor zichzelf te beginnen, daarbij geen rekening houdend met het feit dat ze een stoeltje in de raad bezet houden waar ze moreel gezien geen recht op hebben omdat nauwelijks iemand op ze gestemd heeft. Deze stelling gaat natuurlijk niet op voor politici die opstapten vanwege zwaar wegende principes, maar dat laatste doet zich op gemeentelijk niveau weinig voor. Nee, in de gemeentepolitiek draait het dikwijls om veel platvloersere aangelegenheden… om gepikeerde ego’s, om types die het afleggen tegen meer gewiekste fractiegenoten, types die politieke meningsverschillen verwarren met ruzie. In Dordrecht kennen we de situatie van de WEK-dames die opstapten uit Beter voor Dordt omdat ze zich daar niet serieus genomen voelden. Het waarom daarvan hebben ze sindsdien zelf aangetoond door bij voortduring precies de tegenovergestelde positie in te nemen van de partij die ze indertijd knarsetandend verlieten. De strategie van de WEK-jes is om zo hard mogelijk, tegen iedereen die het maar horen wil, te roepen dat zij het héél anders gedaan zouden hebben of (in het geval van probleemsituaties) ‘het al lang hadden zien aankomen.’ Dat mág… zelfs al is het tijdrovend en lachwekkend. En ach, het is ook niet relevant omdat WEK in de relatief grote Dordtse gemeenteraad nooit een factor van betekenis geworden is. In Papendrecht ligt dat anders: Ruud Lammers stapte na ordinaire bonje met Trijntje van Es uit de D66-fractie en ging verder als Lijst Lammers. Sindsdien wekt de al te opzichtige wrevel tussen de beide ‘exen’, die elkaar al te openlijk beschimpen of negeren, tot grote irritatie in de kleine Papendrechtse raad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ‘ongehoorden’ WEK en Lammers elkaar nu blijkbaar binnen de Drechtraad gevonden hebben in hun voortslepende en rancuneuze ego-trip over de ruggen van de kiezers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s