Ambachtse twitterlunch, da’s een smartphone naast een kroket


twitterlunchHet klonk veelbelovend… een twitterlunch met de Ambachtse wethouders Michiel van der Vlies en André Flach, maar de werkelijkheid was teleurstellend. Het ging namelijk, zoals je zou verwachten, helemáál niet om een zogeheten ‘meet up’ van betrokken, nieuwsgierige, boze of teleurgestelde Ambachtse burgers en hun ‘bestuurderen’, nee, in Ambacht betekent twitterluch iets héél anders. Het kwam er namelijk op neer dat ú het wethoudersduo vrijelijk met uw ‘twietjes’ mocht bestoken terwijl de heren op hun werkplek een broodje kroket nuttigden. In tegenstelling tot op de rest van deze planeet is twitteren in Ambachts kennelijk aan openings- en sluitingstijden gebonden. Nu heb ik tóch al zo mijn bedenkingen bij het woordje twitterlunch, want over het algemeen betreft dit bijeenkomsten van ZZP’ers in de creatieve sector (lees: werklozen) die elkaar, onder het genot van een broodje kaas zo eens per twee maanden door hun dalletje slepen. De enige die met het organiseren van twitterlunches nog iets opschiet is vermoedelijk de organisator, als hij of zij tenminste een goeie deal gemaakt heeft met de uitbater van het treurige tentje waar dit soort bijeenkomsten doorgaans plaats vinden. Een Ambachtse twitterlunch van wethouders is zo mogelijk nog sneuer, want in dat dorp betekent twitterlunch kennelijk dat de wethouder zijn telefoontje naast zijn broodje kroket legt en vervolgens serieus gaat reageren op vragen van inwoners die ze tóch al zo’n beetje dagelijks tegen het lijf lopen. Dat zullen dus hooguit van die opmerkingen geweest zijn in de categorie ,,Gaat u nou eindelijk iets doen aan die hondenpoep?’’ of  ,,Blijf met je fikken van dat Perenlaantje af.’’ De zogeheten DM’etjes (Direct Messages) kon ik natuurlijk niet meelezen, maar aan de hashtag  #twitterlunch kon ik wel zien dat er niet écht massaal van het digitale vragenuurtje gebruik gemaakt was.
Een twitterlunch Ambachtse stijl is nét zo zinloos als een Facebook-pagina maken van de poedel van je oma. Wil je écht met je burgers praten, gooi dan een paar kroketten in het vet en nodig je dorpsgenoten uit om ze in gezamenlijkheid op het stadhuis te komen opeten. Zorg wel dat ze gloeiend heet zijn… dan wordt er niet zoveel geouwehoerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s