Beste Noach, we hebben toch ‘aardse’ afspraken lopen?


ark-van-noach-cnnOnze  lokale Noach Johan Huibers voegt met met zijn zelfgeknutselde Ark wel degelijk iets toe aan deze stad, al is het op z’n minst, de skyline. Daarmee doe ik hem eerlijk gezegd te kort, want hij heeft er maar mooi voor gezorgd dat ruim 100.000 belangstellenden, vanuit alle uithoeken van deze aardbol, hun weg naar Dordrecht vonden. Goed, dat is slechts een fractie van dat door hem beloofde miljoenenpubliek, maar het blijft toch mooie pr voor deze stad. Trouwens, tik op de websites van de New York Times en CNN onder de zoekfunctie het woordje Dordrecht maar in en je komt diverse artikelen en reportages over die ‘Dordtse’ Ark tegen. Toegegeven, Dordt op de wereldkaart zetten, mag dan niet Huibers’ primaire missie zijn (hij dient een hoger doel), maar het is toch mooi meegenomen. Ik wil niet de draak steken met Huibers’ geloof en met zijn visie op ‘die betere’ wereld. Ik heb een zwak voor dromers, maar hou toch ook wel erg van duidelijkheid. Huibers wil Dordt, in januari volgend jaar, met Ark en al gaan verlaten, hetgeen hij in deze krant nog met enige nuance (,,Ik overweeg een vertrek’’) verkondigt. Voor de microfoon van RTV Rijnmond spreekt hij zich minder genuanceerd uit: ,,Ik ga in januari weg en kom hier nooit meer terug.’’
Maar beste meneer Huibers… hoe zit het dan met die kosten die wij, als gemeenschap, hebben opgehoest voor onder meer dat enorme parkeerterrein? Trouwens , u zou toch minimaal twee jaar blijven? Dát was volgens mij toch de deal? Of zijn aardse afspraken in het licht van de eeuwigheid hooguit lastige details?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s