Zó simpel, zó subliem… had ik het zelf maar bedacht


Maagdenberg, Anneke‘Halt, voor u vertrekt: loop nog even de stad in.’ Ik zie het helemaal voor me… niet te missen borden met daarop deze tekst bij het treinstation, het busstation, parkeergarages en wellicht ook nog bovenop de gevel van een pandje recht tegenover de uitgang van het Dordrechts Museum. En misschien zijn er op dat bord ook nog wel wat ‘highlights’ te zien van bezienswaardigheden en leuke horecalocaties en winkels op loopafstand. Wat mij betreft gaat dat dan ook nog gepaard met een of ander ‘linkje’ of ‘appje’ voor de smartphone. Het kost nagenoeg niks en ik ben er van overtuigd (‘gut feeling’) dat het nog rendement gaat opleveren ook. Het is zo simpel, zo subliem, dat mijn eerste reactie was: had ík het maar bedacht. Maar ik héb het niet bedacht, want het idee komt uit het brein van Anneke Maagdenberg, voorzitter van de Dordrechtse Ondernemersvereniging (DOV). Het zit haar dwars (en daarin staat ze niet alleen) dat er nog te veel mensen naar deze stad komen, louter en alleen voor een bezoek aan het Dordrechts Museum. Dát er mensen speciaal voor dat museum naar Dordt komen is overigens prachtig en de ‘credits’ daarvoor liggen bij de ‘programmeurs’ van het museum (altijd weer prachtige nieuwe tentoonstellingen) en natuurlijk ook bij de stad Dordrecht (diverse gemeentebesturen) omdat men jaren geleden al in zag dat er in het museum geïnvesteerd moest worden. Zelf heb ik ook bij het Dordrechts Museum gewerkt (pr-mannetje) en ik zag met lede ogen aan hoe bezoekers vaak, na afloop van tentoonstellingsbezoek, linea recta de deur uitliepen richting trein of auto. Soms vroeg iemand nog wel eens naar een leuk eethuisje of een nabijgelegen supermarkt, maar geloof me, tè veel museumgangers hebben Dordt in de loop der jaren bezocht en verlaten zonder ooit te weten wat deze stad verder allemaal te bieden had en heeft. Met haar eenvoudig te realiseren en o zo doeltreffende idee verdient Anneke Maagdenberg wat mij betreft nu al de ‘Dordtpromotie Award 2013’. Als die prijs nog niet bestaat dan moeten we hem snel in het leven roepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s