Campagne ‘Verzuip jij je toekomst’ krijgt griezelige trekjes


no-drinking-sign1 (1)Ik heb subsidie aangevraagd om campagne te voeren tegen die betuttelingstaliban die zich ‘Verzuip jij je toekomst’ noemt. Ik vind dat dit clubje haar doel al lang en breed voorbij geschoten is en louter nog bestaat om haar eigen bestaansrecht veilig te stellen. Voordat ik verder ga, even een stapje terug, want ik besef me donders goed dat ik me op glad ijs begeef. Drank en kinderen is géén goeie combinatie, laat daar geen misverstand over bestaan. Ik heb er dan ook niets op tegen dat de jeugd wordt gewezen op de gevaren van overdadig alcoholgebruik, maar dit zwaar gesubsidieerde anti-bacardikransje begint een beetje door te slaan. Met subsidie is het blijkbaar net zoals met bier… als je een potje krijgt moet je het natuurlijk wél opmaken, anders is het zonde van het geld. Bij ‘Verzuip jij je toekomst’ hebben ze dat donders goed in de gaten, want dit projectgroepje gaat elk jaar weer een stapje verder in het streven om alles wat ook maar enigszins naar drank ruikt uit de samenleving te bannen. Dat overstijgt zo langzamerhand alle realiteitszin en begint zelfs griezelige trekjes te vertonen. Geloven ze bij dat clubje nou écht dat jongeren in de toekomst met z’n allen okselfris op een terrasje gaan zitten met een glaasje Spa Blauw voor hun snufferd? Weet je wat ik denk? Dat ze dat bij ‘Verzuip jij je toekomst’ helemáál niet geloven. Sterker nog, ik denk dat ze het niet eens hopen, want als hun campagnes écht succes zouden hebben dan valt er aan anti-drankvoorlichting straks geen stuiver meer te verdienen en zitten al die blauwgeknoopte subsidietijgertjes straks zonder werk. Ik hoop dan ook dat directeur Hans Dekker van het Johan de Witt-gymnasium zijn poot stijf houdt en niet ingaat op die malle eis van die Rivella-tuttenbollenclub om examenfeestjes, diploma-uitreikingen en excursies volledig (dus óók voor docenten en ouders) alcoholvrij te maken. Paps, mams en de lerares Frans nippend aan een wijntje… nee, dat beeld wil je niet op je netvlies als leerling. Dan hou je ‘s avonds bij het stappen geen druppel meer binnen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s