Bibelot ‘rockt’ nu écht mee als landelijk poppodium


Geldof&Mayall‘Hello Dordrecht’ zou Sir Bob Geldof het publiek in Bibelot vanavond ongetwijfeld hebben toegebruld, al vermoed ik dat hij vooraf in de kleedkamer nog wel even geïnformeerd zou hebben naar de naam van het zoveelste plaatsje dat hij gedurende zijn immer voortdurende muzikale reis over deze wereldbol aan doet. Maar het optreden dat voor vanavond gepland stond gaat niet door. Kennelijk is deze nukkige Ier die, midden jaren zeventig als zanger van The  Boomtown Rats een wereldhit scoorde met ‘I don’t like Mondays’, de man die met zijn Live Aid in 1985 de wereldbevolking aan het denken zette over de verdeling van onze welvaart, de wereldverbeteraar die alle Britse poplegendes, onder wie Bono en Sting, bijeen wist te brengen om ‘Do they know it’s Christmas’ te zingen, alweer ‘yesterdays news.’ Sir Bob’s Nederlandse tournee is ‘gecancelled’ wegens gebrek aan belangstelling… nou ja, behalve in Dordt dan. Hier waren namelijk wél voldoende kaartjes verkocht, maar voor alleen Dordt komt Geldof blijkbaar zijn landhuis niet uit. En ik had me er nog zo op verheugd, want Sir Bob heeft een prachtig nieuw album gemaakt (How to Compose Popular Songs that will Sell) dat heel puur en rauw klinkt en door de internationale muziekpers alom geprezen wordt.
Jammer dus, maar gelukkig komt er over een tijdje nóg zo’n legende naar Bibelot, namelijk John Mayall, de aartsvader van de Britse blues. Hij zal hier optreden in het kader van een wereldtournee ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag. Dat gebeurt pas op 23 maart volgend jaar, maar ik kijk daar nu al ernstig naar uit. In de door Mayall opgerichte band The Bluesbreakers hebben muzikanten gespeeld als Eric Clapton, Jack Bruce, Mick Fleetwood en Mick Taylor en wereldberoemde bands als Fleetwoord Mac en de Rolling Stones zijn aan deze bluespionier schatplichtig.
En nu de moraal van dit verhaal: Bibelot ‘nieuwe stijl’ in het Energehuis telt vandaag de dag écht mee als vooraanstaand poppodium in dit land… niet alleen met muziek voor ouwe ‘denim-rockers’, zoals deze columnist, maar met een breed aanbod voor alle leeftijden. Dordt rockt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s