FC Dordrecht is nu écht het gesprek van de dag


??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Trots op FC Dordrecht… ja, dat ben ik écht. Mep me nou niet gelijk om de oortjes met het feit dat ik in het verleden nog wel eens kritisch over die club geschreven heb, want ik beschouw het als mijn taak om de vinger op de zere plek te leggen. En dus heb ik in het verleden wel eens gesteld dat de plaatselijke FC niet leeft in de harten van de mensen en ook zette ik, nu bijna een jaar geleden, mijn vraagtekens bij een, in mijn ogen, matig gefundeerd businessplan voor een nieuw stadion, dat de club destijds aan de gemeente voorlegde. Ik neem daar ook niks van terug en boze, vaak ongenuanceerde reacties (ja, zelfs een paar bedreigingen) van types die kritiek met vijandigheid verwarren leg ik moeiteloos naast me neer. Maar inmiddels is er het een en ander, in positieve zin veranderd en dan moet ik dus ook zo eerlijk zijn om dáár aandacht aan te besteden. In mei van dit jaar schreef ik al over dat nieuwe stadionplan dat, in tegenstelling tot eerdere plannen, wél realistisch is en ik hoop dan ook van harte dat de club hiervoor de juiste financiering bij elkaar weet te sprokkelen.
Dat lijkt dus de goeie kant op te gaan en ook sportief gaat het FC Dordrecht de laatste tijd voor de wind: ‘we’ (als het goed gaat zeggen we ‘we’) staan momenteel bovenaan en er wordt fraai en avontuurlijk voetbal gespeeld aan de Krommedijk. De afgelopen wedstrijd tegen VVV was in ieder geval stukken aantrekkelijker dan die twee slaapverwekkende interlands. De ‘credits’ van dat succes zijn voor een groot deel toe te schrijven aan technisch directeur Marco Boogers die ‘zijn’ trainer(s), ondanks een zeer bescheiden budget, elk jaar weer een prima spelersgroep weet voor te schotelen.
En nu de hamvraag: is deze columnist betoverd door ‘de waan van de dag’? Misschien, al vraag ik me af of het begrip ‘waan’ hier wel op z’n plaats is. Ik heb namelijk daadwerkelijk het gevoel dat FC Dordrecht, nu voor het eerst in jaren, écht begint te leven in de stad. De club is, overal waar ik de laatste tijd kom, in positieve zin, het gesprek van de dag en ik bespeur alom voorzichtige trots. Dat mag óók wel eens gezegd worden.

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s