Over klein nieuws, groot leed en bestuurlijk getrut…


breakingZe moeten het nog een beetje verwerken in Molenwaard, maar de eenentwintigste eeuw is ook dáár nu daadwerkelijk begonnen. De gemeentelijke activiteitenkalender valt er namelijk niet meer in de brievenbus en wie dus een beetje op de hoogte wil blijven moet voortaan maar op internet kijken. Wat zegt u: geen internet? Kijk dan de buren maar eens lief aan, zo adviseert het gemeentebestuur.
Pinpaniek in de polder: inwoners van Streefkerk, Noordeloos en Nieuwpoort schrokken zich een hoedje omdat de Rabobank een paar pinautomaten wil verwijderen. Tijdens een informatieavond verzekerde de bank dat er wel degelijk in de dorpen gepind kan blijven worden, alleen worden de apparaten nu in winkelpanden geplaatst omdat daar het risico op plofkraken kleiner is. Opluchting alom, maar ook nog wel wat boosheid. ,,U heeft ons de stuipen op het lijf gejaagd,” aldus een geschrokken bewoner.
Of ook Bleskensgraaf een ‘eigen’ pinautomaat houdt is nog onzeker, al komt daar straks wél een heuse bistro. Maar daar zit het dorp dan weer niet écht op te wachten. ,,Ik maak me ernstig zorgen over de leefbaarheid van Bleskensgraaf. We hebben hier nu al veel te weinig parkeerplaatsen,’’ zegt een bezorgde dorpeling.
Dordtse troetelvandaaltjes die graag een beetje met verf in de weer gaan mogen zaterdag, met toestemming van de gemeente, een viaductje onder spuiten. Om 11.00 uur geeft wethouder Sleeking het startsein voor een zogeheten ‘graffiti-jam’ bij de Wantijdijk.
Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht dubben nog altijd over de vraag hoe de Burgemeester de Bruïnelaan er straks uit moet zien. Krijgt de laan weer klinkertjes of wordt het asfalteren? Klinkers is mooier, maar wel lawaaiiger. Men dubt nog even door.
En in Hendrik-Ido-Ambacht ligt ‘gansch het radarwerk’ aanstaande dinsdagavond weer stil, want dan houden de wethouders Flach en Van de Velde weer een twitterspreekuur. In de rest van de wereld is twitteren iets wat je er gewoon bij doet, maar de beide wethouders gaan er tussen 19.30 en 20.00 uur (in Ambacht duurt een spreekuur dertig minuten), maar weer eens speciaal voor zitten.
En ik maar denken dat het crisis was.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s