Vrieseplein ‘in the spotlights’… dat mag best vaker


singer-songwriter-festivalIk ben er dol op: mooie stemmen, gevoelige teksten en subtiel gitaarspel, ofwel de eenvoud van de singer-songwriter. Een kleine droom komt nu uit, want de muziek waar ik het allerliefst naar luister wordt als het ware naar me toe gebracht. Bij mij om de hoek vindt straks een bescheiden singer-songwritersfestival plaats, waarvoor ik eigenlijk niet eens mijn achtertuin uit hoef. Niet komende vrijdag, maar de vrijdag daarop (4 oktober) wordt het op het Vrieseplein een hele avond lang genieten van topartiesten, waarbij ik me vooral verheug op Mark Lotterman, wiens rauwe stemgeluid veel indruk op me maakte toen ik hem, een klein jaartje geleden, voor het eerst zag en hoorde in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Datzelfde geldt overigens voor de van oorsprong Canadese zangeres Alexander McKenzie (hartverscheurend) en de half Amerikaanse Lukas Batteau, van wie ik vind dat zijn stem veel overeenkomsten vertoont met die van John Hiatt. Ook op het programma staan Tamara Woestenburg, Port of Call, David Groeneweg en Gisen. Ik geef toe, die laatste vier kende ik nog niet, maar ik heb ze even via internet beluisterd en ik verheug me er zeer op om ze straks van dichtbij te mogen meemaken. En – je blijft Dordtenaar nietwaar? – het is allemaal nog gratis ook, want deze muzikale avond is namelijk een cadeautje, van het marketing en communicatie bureau Kokshoorn|Riemens, dat de stad dit festival aanbiedt ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van dit bedrijf.
Het Vrieseplein zal die avond het meest romantische plekje van heel Dordrecht zijn en eigenlijk komt ‘mijn’ plein in die hoedanigheid ook het allerbest tot zijn recht. Nu al hoop ik dat het jubilerende bedrijf het niet bij die ene keer zal laten, want pure muziek van singer-songwriters en de ambiance van het Vrieseplein ‘by night’ zijn als het ware voor elkaar geschapen. Mijn andere droom… zomerzondagse klassieke brunchconcertjes op het plein, komt hopelijk ook nog eens een keer uit. Het is hoog tijd dat het Vrieseplein, dat al zoveel jaren te lijden heeft van luidruchtige dronkenlappen, graffiti-ettertjes, gevelpissende nachtstappers en schijtende duiven, weer eens ouderwets mag stralen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s