Voor ‘Noach’ Huibers is Dordt alweer yesterdays news


noahs-arkOf er ooit zoiets heeft rondgevaren al de Ark van Noach is nooit bewezen. Ja, behoudende christenen, joden en sommige moslims zijn er van overtuigd dat er ooit daadwerkelijk zo’n schip bestaan heeft, maar serieuze zoektochten hebben tot op heden nog nooit iets opgeleverd. Wél is wetenschappelijk aangetoond dat het hele concept van die Ark een onmogelijkheid is: het aan boord nemen van twee dieren van elke denkbare soort en die ook nog 150 dagen in leven houden kán simpelweg niet. Helemaal niet erg… het verhaal van Noach (Genesis 6-9) is en blijft mooi en als er mensen zijn die daar in geloven heb ik daar geen moeite mee. Tot zover de feiten. Nou ja, nog ééntje dan: er ligt nu al ruim een jaar een ‘kopie’ van die ‘échte Ark’ in Dordt, want bouwer/exploitant Johan Huibers heeft de bestuurders van deze stad destijds als een ware evangelist om zijn vingers gewonden. Hij ligt er voor een prikkie en de gemeente heeft hem ook nog een knoepert van een parkeerterrein cadeau gedaan. En ach, waarom ook niet? Het ding ziet er spectaculair uit en zo lang er toeristen (liefst Amerikanen met veel dollars) bestaan die zich hierdoor laten verleiden om een bezoek aan deze stad te brengen en zo lang die Ark dus helpt om Dordt een beetje op de wereldkaart te zetten… tja, dan is het rekensommetje voor een heuse Dordtenaar (lees: Hollander) al snel gemaakt. Maar, jammer de bammer… het valt allemaal wat tegen. Héél even liep het storm, maar het nieuwtje is er alweer vanaf en het blijft de laatste tijd bedenkelijk leeg op dat grote parkeerterrein. Huibers, opportunist als hij is, wil nu met zijn bootje nieuwe horizonten gaan verkennen om elders zieltjes en centjes te gaan (ver)werven. Rotterdam moet het worden, al lijken de omwonenden van de Schiehaven, waar hij zijn alziend oog op heeft laten vallen vooralsnog helemaal niet op dat houten gevaarte voor hun deur te wachten. Hoe dan ook, voor grootdenker Huibers is Dordt alweer yesterdays news. ‘Dáág goedgelovige gastheer, God zij met u, maar ík smeer ‘m.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s