Gewoon door blijven geven die parkeerkaartjes


Parkeren2Mag je jouw nog geldige parkeerkaartje aan een andere parkeerder geven als je wegrijdt van een door jou betaalde plek? Ik doe het eerlijk gezegd al jaren in zowel binnen- als buitenland en ik heb er nog nooit moeilijkheden mee ondervonden. Toch schijnt het doorgeven van zo’n kaartje, althans als ik de parkeercontroleurs bij het Zwijndrechtse winkelcentrum Walburg moet geloven, wel degelijk illegaal te zijn. Is dat écht zo, of hanteren verschillende gemeentes hierover zo hun eigen regeltjes? Daar lijkt het wel op, want rondom Walburg zijn in het verleden wel degelijk prenten uitgedeeld door controleurs die automobilisten op heterdaad betrapten bij het doorgeven van hun nog geldige parkeerkaartje. Nu moet ik er eerlijkheidshalve bij vertellen dat het doorsluizen van kaartjes op dit parkeerterrein (dóór vertrekkende, áán arriverende bezoekers) in de loop der jaren is uitgegroeid tot een ware volkssport, maar dat maakt het, volgens mijn boerenverstand, nog niet tot iets strafbaars. De Zwijndrechtse gemeenteraad droeg het college van burgemeester en wethouders dinsdagavond in een breed gedragen motie op om hier voortaan in ieder geval niet meer voor te gaan bekeuren, maar wethouder Elbert Vissers is niet van plan om zich bij die motie neer te leggen. Onzekerheid troef dus voor Zwijndrechtse ‘kaartjesdoorgevers’, al vraag ik me af of raad en wethouder hier eigenlijk wel over gaan? De gemeentewet schept hierover nauwelijks duidelijkheid. Nergens in die wet staat specifiek vermeld dat de bestuurder van een auto persoonlijk voor zijn of haar parkeerkaartje moet betalen. Als een passagier wil ‘trakteren’ mag dat ook en daaruit maak ik op dat het dus ook niet verboden is als een ander, bijvoorbeeld een vertrekkend automobilist, uw of mijn parkeerkaartje betaalt. Het gaat bij Walburg immers niet om kentekengebonden of naamgebonden kaartjes. Volgens mij wás het dus al niet eens verboden en maakt het dus ook geen sikkepit uit of een parkeercontroleur een ‘heterdaadje’ constateert. Die motie van de raad en de weigering van de wethouder zijn juridisch gezien dan ook van nul en generlei waarde. Altijd laten voorkomen dus… u wint gegarandeerd.

Lees ook: http://www.ad.nl/ad/nl/1006/Auto/article/detail/3546048/2013/11/16/Parkeerticket-doorgeven-mag-voortaan-wel.dhtml

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s