Over 30.000 euro mag je best wel duidelijkheid eisen


cursusWat zijn dat eigenlijk voor trainingen die de wethouders van Papendrecht volgen? Zijn ze op ‘survival’? Er komen verkiezingen aan en dan het is natuurlijk zaak om die straks te overleven. Of is het een cursus ‘communiceren met de kiezer’? Ik ken een paar wethouders in het erwtenpellersdorp die op dat gebied wel een lesje kunnen gebruiken. Of volgen ze (misschien wel hier in Dordt) een spoedcursus knuffelcoach om straks in die nieuwe kinderboerderij beslagen ten ijs te komen?
Ik vind het niet meer dan logisch dat GroenLinks-fractievoorzitter René van Engelen om  duidelijkheid schreeuwt aangaande dat vage kostenpotje dat de naam ‘trainingen college’ draagt. Het gaat immers om een behoorlijk bedrag, namelijk zo’n 30.000 euro aan gemeenschapsgeld en da’s toch relatief veel geld voor een bescheiden gemeente als Papendrecht. Voor zo’n bedrag mag je toch op z’n minst wel wat uitleg verschaffen. Maar het college van burgemeester en wethouders blijft een beetje op de vlakte en spreekt van ‘zelfreflectie’ en ‘training on the job.’ Dat riekt een beetje naar die malle en wat zweverige cursus ‘Mijn gevoel voor realiteit’ die de PvdA-wethouder Wouter Ruifrok van Noordoostpolder (á raison van 10.000 euro) twee maanden geleden volgde. Dat leverde de man karrenvrachten aan kritiek en een eis tot terugbetaling op en dat was zeer  begrijpelijk als je de bijgaande brochure van deze cursus er eens op naslaat. Leest u maar even mee: deze leergang geeft het fundament om organisaties te transformeren, door de betekenisgeving van een activiteit te herkennen én de oriëntatie van mensen die erbij passen. Ze maakt het mogelijk de autonomie en authenticiteit van jezelf en van anderen tot uitgangspunt te kiezen. Het bijzondere is dat zowel jijzelf als organisaties die dit toepassen exploderen in effectiviteit.
Hallo! Bent u daar nog? Nee, nu wordt alles duidelijk. Als het zó’n cursus is en je moet dát aan je kiezers gaan uitleggen dan loop je het gevaar dat je met pek en veren het dorp uitgejaagd wordt. Het kan natuurlijk ook dat het Papendrechtse college het simpelweg niet kán uitleggen. Nou ja, nu nog niet. Misschien na afloop van de cursus?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s