‘Pesterij’ Mees Pierson over de ruggen van Sterrenburgers


Winkelcentrum SterrenburgIk weet het, de wet is de wet en daar hebben we ons allemaal aan te houden. En dus heeft vastgoedgigant Mees Pierson (MPC) formeel gesproken het volste recht om bij de Raad van State bezwaar aan te tekenen tegen de uitbreidingsplannen van winkelcentrum Sterrenburg. Maar ‘recht’ kent vele vormen en in dit geval is dat recht, zo zie ik het althans, nogal krom. Mees Pierson is namelijk de eigenaar van het onroerend goed in de winkelcentra in Crabbehof en Wielwijk en ziet een mooier en groter winkelcentrum in Sterrenburg helemaal niet zitten. Stel je voor… er zouden wel eens klantjes en winkeliers uit Crabbehof en Wielwijk kunnen weglopen en dat zou wel eens waardeverlies voor hun bezittingen met zich mee kunnen brengen. Maar ja, zo werkt het nu eenmaal in een vrije markt-economie en bij Mees Pierson weet men dat natuurlijk als geen ander. Het bezwaar dat deze mega-pandjesbaas tegen die Sterrenburgse uitbreidingsplannen maakt is dan ook louter tijdrekkerij en dus pure pesterij richting concurrent Corio. Dit over de ruggen van Sterrenburgers, want zo’n bezwaarprocedure kan zomaar een vol jaar in beslag nemen en de inwoners van deze wijk wachten al zo vreselijk lang op die broodnodige uitbreiding van ‘hun’ winkelcentrum, dat tevens als trefpunt van de wijk fungeert. Een kleine drie maanden geleden presenteerden de Sterrenburgse winkeliers, samen met ‘hun’ verhuurder Corio, vol trots hun plannen voor het vernieuwde (en grotere) winkelcentrum. Dat gebeurde in een propvolle Ontmoetingskerk tijdens het Grote Dordtse Stadsdebat. Eigenlijk was iedereen die avond simpelweg opgelucht dat er nu eindelijk eens een keer aan die verbouwing begonnen kon worden. Dit na jaren van tijdrovend gesteggel over de overnameprijs van het enige obstakel dat hier nog letterlijk en figuurlijk in de weg stond, namelijk dat leegstaande en half afgebrande pand van de Keuringsdienst van Waren. Met die plaagprocedure zou Mees Pierson zich nog wel eens in de eigen vingers kunnen snijden. Het gezellige, maar enigszins verouderde winkelcentrum Crabbehof is immers óók hard aan een face-lift toe. Ik ben benieuwd of de juristen van Corio hun messen alvast aan het slijpen zijn.

Afbeelding: artist impression van het vernieuwde winkelcentrum Sterrenburg, zoals Corio en de winkeliers het in september presenteerden.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s