Totaal geen noodzaak voor jagen in Dordt en Hoeksche Waard


hunterHet is ook altijd hetzelfde rond deze tijd: jagers die tot de krantenkolommen weten door te dringen met ‘stichtelijke’ verhalen over dat verraderlijke wild, dat zo bedreigend is voor onze kwetsbare regio. Prachtig hoor al die herten en reeën in de Biesbosch en de Hoeksche Waard, maar als ik al die huis-, tuin- en keuken Rambo’s moet geloven vormen ze een ernstige bedreiging voor de mensheid, want ze vreten onze boomgaarden leeg of ze staan op de snelweg zomaar ineens voor uw bumper. Afknallen die handel, want voor je het weet pakken ze uw bier ook nog af of treft u vanavond zo’n hijgend hert of bronstige Bambi in uw echtelijke sponde aan. Nee, laat u niet misleiden door die reebruine ogen en haal rustig uw dubbelloops tevoorschijn.
Als u nu tot de conclusie komt dat ik het niet zo op jagers hebt, dan heeft u gelijk… nou ja, ik heb het niet zo op jagers die dit soort onzinteksten uitslaan. Jagen in dit land is namelijk nauwelijks nodig, niet vanwege gewassenbescherming en al zeker niet vanuit die zogenaamde ‘beheersfilosofie.’ Wat veel jagers u niet vertellen is dat onze gewassen prima te beschermen te zijn met hekken, afzettingen en verjagende middelen en dat herten- en reeënpopulaties vooral toenemen doordat jagers bewust bijvoeren om tijdens het jachtseizoen extra te mogen afschieten. En ik voel hem al aankomen hoor, beste jagers… u gaat mij nu natuurlijk verwijten dat ik een watje ben die de realiteit niet onder ogen wil zien en dat ik me dit alles heb laten aanpraten door de Faunabescherming, maar geloof me, ik baseer me op harde feiten en niet, zoals veel jagers, op gelegenheidsargumenten. Nee, ik heb geen moeite met het afschieten van wild voor consumptie of in situaties waarbij dat écht nodig is, maar op het eiland van Dordrecht en de Hoeksche Waard zijn al die ‘noodzaakargumenten’ helemaal niet van kracht. Geef nou gewoon toe dat jullie thuis onder de plak zitten, retensaaie baantjes hebben, kleine, verwaarloosde pielemoosje in jullie jaegeronderbroekjes hebben hangen en ter compensatie graag een beetje interessant met geweertjes door de polder banjeren… dan zijn jullie tenminste eerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s